Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szüret április közepén kezdődött. A kézi szüret után az ép, egészséges szemeket egy kíméletes préselés alá vetették, majd egy hosszabb héjon áztatási procedúra következett. A nyitott erjedés cementtartályban történt, mialatt minden nap megkóstolták a bort, ezzel megszabva az erjedés időtartalmát. Végül 10 hónapig új francia tölgyfahordóban érlelték. Az elért tökéletesség a természet műve: nem használtak élesztőket, a bor szűretlen.
Származás: A szőlő két eltérő magasságban fekvő mendozai ültetvényről származik: Luyán de Cuyo 3150 m tengerszint feletti magasságából és Medranóról, ami a tengerszint felett 2199 m magasan fekszik. Az ültetvények talaja hordalékos eredetű, agyagos vagy vályog felső réteggel, néhol erodált kőzet fedi.
Fogyasztás: Testes, érett tanninban gazdag vörösbor, mely jól illik steakek mellé.