Achaval Ferrer Malbec Mendoza 2020 (0,75L)

9.590 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Achaval Ferrer
Egységár: 12.786,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2020-as Achaval Ferrer Malbec Mendoza argentin bor intenzív, tiszta mély színű és fiatalos, friss aromákkal teli és 100% Malbec. A francia tölgyfahordó használat után különösen figyeltek annak minél jobb integrálódására. A kilenc hónapos érlelés ellenére a gyümölcsösség, a bor bársonyos szerkezete, a virágos-minerális jegyek megtartása volt a cél, melyhez kerek tannin és kiegyensúlyozott savszerkezet ad kitűnő hátteret. Ez a fiatal, erőteljes és bársonyos bor élvezetet, simaságot és frissességet sugároz, a földet és az ízt világos és erőteljes üzenetben ötvözi.
Termék címkék:
Malbec Mendoza

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A márciusi illetve áprilisi szüretet kiméletes préselés, majd hideg maceráció követte, minden nap gondos kóstolással. Magától lezajló tejsavas erjedéssel készült cementtartályban vadélesztők kiséretében, majd 9 hónapos francia hordóban érés követte.

Származás: A Malbec Mendoza elkerülhetetlenül tükrözi a fajtát, amely Chile, az Andok hegyvonulatainak, valamint a napfénynek a jelképe. A Mendoza folyó mellett szétszórva találhatóak az ültetvények, melyek mindegyikét kiemeli kítűnő elhelyezkedésük. A bor a Perdriel (Lujan de Cuyo), Medrano (Junín), Tupungato, La Consulta, Chacayes és Altamira (Uco-völgy) területek válogatásából készült. Talajösszetételében a hordalék kapja a főszerepet, amelyet a Tupungato ültetvény kavicsos felülettel, vulkáni hamuval és meszes kőzetes talajjal tesz izgalmassá.

Fogyasztás: Szobahőmérsékleten, 18 fok körül ajánlott fogyasztani. Jól illiik az argentín konyha mellé, mint például grillkolbászok, grillezett, fűszerezett sajtjuk, de kítűnő társa egy sós, darált marhahúsos Empanadasnak is.

Vinous 92 pont
Fajta összetétel 100% Malbec
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 14.5%
Ország Argentína
Régió Mendoza
Vivino pontszám 3.9 pont
James Suckling 92 pont
Tim Atkin 91 pont

Youtube videó