Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Szeptember végi szüretet, s a kiméletes préselést követően a must rozsdamentes acéltartályokban erjedt ki. Ezt követően a bort 7 hónapig érlelték batonnage technológiával szintén tartályokban, hogy a hosszabb héjon áztatással koncentráltabb íz, és -illatanyagot nyerjenek ki. Palackozás után majd két évig pihentetik még a bort a pincében, hogy megtudják mutatni az Albariño tökéletes érett stílusát.
Származás: A Bodegas Del Palacio d Fefinanes Spanyolország egyik legrégebbi pincészete, fő profilja az Albarino fajtában rejlő lehetőségek bemutatása. A bor Rías Baixas területéről érkezik, azon belül a Salné völgyéből. Maga a régió Spanyolország legfontosabb fehérbortermő vidéke, legismertebb fajtája az Albarino. A régió talaja gránit, ami kiemelt mineralítást ad az itteni boroknak. A területtől nincsen messze az Atlanti óceán, amely a fő meghatározója a klímának: mérsékelt meleg és az óceán felől érkező szél tartja kordában a savakat.
Fogyasztás: Jól megy az ázsiai konyhához is erőteljessége miatt. 12 fokra hűtve ajánlott fogyasztani.
Vinous | 94 pont |
Fajta összetétel | 100% Albarino |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rías Baixas |
Vivino pontszám | 4.4 pont |