Albarino de Fefinanes III Ano 2017 (0,75L)

15.890 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodegas del Palacio d' Fefinanes
Egységár: 21.186,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A 2017-es évjáratú Albarino de Fefinanes III Ano, ahogy a neve is mutatja, egy előkelő spanyol bor, ami egészen másképpen mutatja meg a fajtában rejlő érési potenciált és fejlődési lehetőséget. Aranysárga színű, illatában a csonthéjas gyümölcsök, az érett alma, édes fűszerek árnyalatait nagyon-szépen kiegészítik a fehér virágos és a visszafogott balzsamos jegyek, így együtt pedig szép egységet képeznek a bor harmonikus, krémes testével. A korty száraz és telt, elegáns szépen érett gyümölcsös jegyekkel, vibráló savakkal, elegáns, telt hosszú lecsengéssel.
Termék címkék:
Albarino Rías Baixas

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Szeptember végi szüretet, s a kiméletes préselést követően a must rozsdamentes acéltartályokban erjedt ki. Ezt követően a bort 7 hónapig érlelték batonnage technológiával szintén tartályokban, hogy a hosszabb héjon áztatással koncentráltabb íz, és -illatanyagot nyerjenek ki. Palackozás után majd két évig pihentetik még a bort a pincében, hogy megtudják mutatni az Albariño tökéletes érett stílusát.

Származás: A Bodegas Del Palacio d Fefinanes Spanyolország egyik legrégebbi pincészete, fő profilja az Albarino fajtában rejlő lehetőségek bemutatása. A bor Rías Baixas területéről érkezik, azon belül a Salné völgyéből. Maga a régió Spanyolország legfontosabb fehérbortermő vidéke, legismertebb fajtája az Albarino. A régió talaja gránit, ami kiemelt mineralítást ad az itteni boroknak. A területtől nincsen messze az Atlanti óceán, amely a fő meghatározója a klímának: mérsékelt meleg és az óceán felől érkező szél tartja kordában a savakat.

Fogyasztás: Jól megy az ázsiai konyhához is erőteljessége miatt. 12 fokra hűtve ajánlott fogyasztani.

Vinous 94 pont
Fajta összetétel 100% Albarino
Típus Fehérbor
Évjárat 2017
Alkoholfoktartalom 13%
Ország Spanyolország
Régió Rías Baixas
Vivino pontszám 4.4 pont

Youtube videó