Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Antiyal Pura Fe Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

11.590 Ft 8.090 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Antiyal Wines
Egységár: 10.786,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
Alvaro Espinoza egyik legkeresettebb bora egész Maipo-völgyben, melyben célja, hogy bemutassa, hogyan hat az általa képviselt biodinamikus szemlélet erre a szőlőfajtára, így a Cabernet egy autentikus karaktert és életerőt kap. A 2019-es Antiyal Pura Fe Cabernet Sauvignon chilei bor a Maipo-völgy terroirját legjobban a rengeteg fűszernövény, eukaliptusz és feketeribizlire emlékeztető jegyek fejezik ki. Élénk savak, kerek, határozott tanninok, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.
Termék címkék:
Aconcagua Cabernet Sauvignon

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: 100% Cabernet Sauvignon szőlőből készült, az ültetvény saját, 15 évvel korábbi telepítéséből az egykori Inka folyó hordalékos bazaltszikláin. A szőlőt kézzel szüretelik, teljes érettségben. Kézi szelektálás után zúzás következik, majd a szőlőt kis rozsdamentes acél kádakban erjesztik, spontán erjesztéssel, lágy pumpálással és hosszú, 25 napos macerációval a préselés előtt. Majd következik egy kíméletes préselés, a bort 10 hónapig érlelték 3 illetve 4 éves francia hordókban.

Származás: A chilei Maipo völgyből származik, ami a Cabernet Sauvignon egyik legfontosabb termőterülete a dél-amerikai országban. A szőlőfajta nagyon jól alkalmazkodott a körülményekhez, imádja a szinte sivatagi forróságot, nagyszerű teljesítménye által Chilét a presztízs borokat készítő területek közé emelte. Az ültetvény magasan helyezkedik el, ennél fogva a bor lendületes, magas savtartalmú, a biodinamikus szemléletű termesztés, pedig hűen adja vissza a terület ásványosságát, a karaktert, ahonnan a szőlő születik és amiatt a bor megismételhetelenné válik.

Fogyasztás: Sötét húsú, gazdagon fűszerezett fogások mellé ajánlott. Ideális fogyasztási hőmérséklete 18 fok.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 3.9 pont