Antiyal Pura Fe Garnacha Syrah 2020 (0,75L)

11.590 Ft 8.090 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Antiyal Wines
Egységár: 10.786,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
Ezt a házasítást a Rhone-völgy vibráló cuvéei ihlették, hogy bemutassák a Garnacha-t és Syrah-t a bazaltos Maipo völgy jellegzetességeivel és a biodinamikus művelés módban rejlő potenciál kifejezésével. A 2020-as Antiyal Pura Fe Grenache Syrah chilei borban a Syrah érett gyümölcsös és virágos jelleget visz a keverékbe, míg a Grenache piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető aromákat és nagy testet ad a bornak. Grafítos ásványossággal zárul a bor.
Termék címkék:
Aconcagua Syrah

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Kézi szüret volt áprilisban, aztán kézzel válogatták át a fürtöket, majd gravítáció által történő préselés következett. Ezután a szőlőt rozsdamentes tartályokban erjesztették, itt történ egy hosszabb héjon áztatás. Natív élesztőkkel dolgozott Alvaro Espinoza. A préselés után 3 illetve 4 éves francia hordókban érett a bor, itt történt a malolaktikus erjedés is.

Származás: Alvaro Espinoza egyik legkeresettebb bora egész Maipo-völgyben, melyben célja, hogy bemutassa, hogyan hat az általa képviselt biodinamikus szemlélet erre a szőlőfajtára, így a Cabernet egy autentikus karaktert és életerőt kap. A Cabernet Sauvignon az egyik legfontosabb szőlő Chilében, különösen Maipo régióban.

Fogyasztás: Jó kísérője a chilei gazdagon fűszerezett ételeknek. Ideális szobahőmérsékleten fogyasztani, s ajánlott felbontás után pár órát szellőztetni.

Fajta összetétel 80% Garnacha, 20% Syrah
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 14.5%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 3.9 pont