Arano Ribera Del Duero 2019 (0,75L)

10.590 Ft
Menny.:palack
Gyártó: CVNE Winery
Egységár: 14.120,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2019-es évjáratú Arano Ribera Del Duero spanyol bor ragyogóan meggyvörös színű, némi kékes árnyalattal. Illatában intenzív, feketebogyós gyümölcsök, kakaó és kávé illata tárul elénk. Ízben, szép egyensúlyt mutatnak a fás és gyümölcsös jegyek, a hosszas hordós érlelés következtében pedig, füstös, fűszeres, balzsamos aromák jelennek meg. Határozott, de kerek tanninok jellemzik. Hosszú lecsengés, gyümölcsös hangsúllyal.
Termék címkék:
Ribera del Duero Tempranillo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szüret szeptember utolsó hetében és október közepe között történt. Kézzel szüretelt szőlő 10 kg-os dobozokba szedték, majd kézi szelekció következett a tökéletesség végett. Az érlelés elején rozsdamentes acéltartályban előerjesztés 4 napig hideg macerációval a gyümölcsösség végett, majd acéltartályban történt az alkoholos erjedés, is malolaktikus erjesztéssel kiegészítve. Ezután 15 hónapot tölt francia tölgyfahordóban a bor.

Származás: Az ültetvény Ribera del Dueroban, Burgos tartományban, a Moradillo de Roa dűlőin helyezkedik el, itt 9 hektárt birtokol a pincészet elszórtan, 1000 méter magasságban. Jellemzően köves a talaj, kavicsos-iszapos teraszokon terül el a szőlő, amely néhol agyagos-homokos földdel váltakozik, egyes részeken magas mészkőtartalommal. A felszínt sziklák alkotják, melynek hőmegtartó szerepe fontos ilyen magasságban, ugyanis a nappal magukba szívott nap melegével temperálják az éjszakák hűvösét. Az éhajlat kontinentális, a magasság miatt itt az ültetvényeket kicsit hidegebb klímán találjuk. Jellemzően forró a nyár, nagyon hűvös éjszakákkal és kevés csapadékkal.

Fogyasztás: A spanyol "cocodio" jó kísérője, vörös húsok és steak mellé is jó vékasztás. Ideális hőmérséklete 18 fok.

Fajta összetétel 100% Tempranillo
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Spanyolország
Régió Ribera del Duero
Vivino pontszám 4.1 pont
James Suckling 95 pont
Robert Parker 91 pont
Tim Atkin 90 pont