Archery Summit amerikai borászat

Észak-Amerika, Oregon állam, terroir által vezérelt elegáns Pinot noir készítője az Archery Summit, immár 20 éve. Willamette völgyben ,a hűvösebb éghajlatú Dundee Hills AVA birtoka  a bölcsője azoknak a Pinot noir-oknak, amikre a világ fókuszál. Elegancia, vibráló gyümölcsösség és szofisztikált ásványosság szövi át ezeket a borokat. Gary Andrus 1993-ban indította el a pincészetet a Dundee hegységben, célja az volt, hogy felfedje mire képes ez a fajta a Willamette-völgyben. Dundee Hills különösen felkeltette a figyelmét, mert hasonló termesztési feltételekkel rendelkezik, mint Burgundia, ahonnan a leghíresebb Pinot noir borok származnak. 1979-ben, amikor a Lett'S 1975 Pinor noir Dundee Hills-ből bekerült a legjobb három bor közé a nemzetközi burgundiak vakkóstolóján beigazolódott feltevése.

Öt szőlőültetvényen elsősorban erre a fajtára összpontosítanak, hiszen nagyon izgalmas, sokatmondó a Pinot noir, ez az a fajta, mely legjobban kifejezi a terroir árnyalatait.

Gary Andrus egy veterán borász, díjnyertes napa-völgyi borok készítője, nevéhez fűződik a Pine Ridge Vineyards is, amelyet 1978-ban alapított. Sikere abban rejlik, hogy elsősorban az ültetvényhez megfelelő fajtát válassza, tehát nem a fajtát válassza, hanem az ültetvény adottságai irányítják a megfelelő szőlőfajtához.

Rendezés: