Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Artezin Wines kaliforniai borászat

Észak-Amerika, Kalifornia, Mendocino. Itt, Kaliforniában talált új otthonára a Zinfandel. Az 1849-es aranyláz idején vált az amerikai borászat igazi ikonjává. Benne van az amerikai életérzés, merész, cseppet sem visszafogott bora mindenkit lehengerel. A fajta új otthonra lelt itt és Amerika sikerfajtájává vált.

Sikere abban rejlik, hogy rendkívül jól alkalmazkodott az állam meleg, száraz napsütötte mikroklímájához és ha a szőlő jól érzi magát, abból csak jó bor születik. Ezt felismerte Donald Hess svájci üzletember, a Hess Collection alapítója és 2002-ben külön erre a fajtára építve létrehozta az Artesin Winery-t, a Zonfandel művészetét, Mendocino középpontjában.

"The Wine Doctor” azaz Randle Johnson művészete

Randle Johnson kezdetben doktornak tanult, majd, mind sokszor történt, elvitte a borok iránti szenvedély a szőlőtermesztés irányába. Meg akarta érteni, mi történik a tőkékkel, mielőtt azok gyümölcse borrá alakul, olyan borrá, amely lenyűgöz mindenkit. Miután elvégezte az amerikai Davis egyetem szőlőtermesztés kampuszát, 20 évig The Hess Winery díjnyertes Cabernet sauvignon-ait készítette.

Majd önmaga gyönyörködtetésére létrehozta kedvenc fajtájára koncentrálva, a Zinfandelre, Donald Hessel együtt az Artezin Winery-t. Art azaz művészet, a Zin művészete. Mik művészetének kifejező eszközei? Tiszteletben tartja az öreg tőkék gyümölcsét, minimális beavatkozással engedi megszületni a bort a fenntarthat gazdálkodás keretein belül.

Rendezés: