Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Astoria Gaggiandre Bio Prosecco DOC (0,75L)

6.990 Ft 4.890 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Astoria Wines
Egységár: 6.520,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
Az Astoria Gaggiandre Bio Prosecco DOC olasz prosecco 100%-ban organikus művelésű dűlőkről származó szőlőkből készül. Gyönyörű, halvány szalma sárga színű és finom és tartós perlage van. Illatában rendkívül gyümölcsös és virágos aromák érződnek, az íze határozottan harmonikus és kellemes, nagyon jellegzetes és száraz.
Termék címkék:
Glera Veneto

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A betakarítást szeptemberben manuálisan végzik; pincébe vitt szőlőt lágyan préselik, és az alapokat rozsdamentes acéltartályban erjesztik alacsonyhőmérsékleten. Az újbor körülbelül harminc napig marad a "nemes seprőn", mielőtt szűrik és autokláv tartályokba dekantálják a másodlagos erjesztéshez, ahol gondosan kezelik, hogy a legjobban megőrizzék aromáit.A másodlagos erjesztés során újra válogatott élesztőkkel oltják be, itt történik meg a buborékok születése.Ezután palackozzák és a pincében pihentetik pár hétig.

Származás: Az előállításához használt Glera szőlő Treviso dombos részén, túlnyomórészt agyagos-köves talajon található, körülbelül 15 éves szőlőtőkékből származik, egy olyan területről, amelyet a környezet legnagyobb tiszteletben tartásával organikus módon művel az Astoria.

Fogyasztás: Ideális fogyasztási hőmérséklete 5-6 fokon. Tenger gyümölcsei vagy az ázsiai konyha jellemző fogásai mellé jól párosítható.

Fajta összetétel 100% Glera
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 11.5%
Ország Olaszország
Régió Veneto
Vivino pontszám 3.8 pont