Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bemutatkozik a spanyol fehér csoda bor az Albarino

Bemutatkozik a spanyol fehér csoda bor az Albarino

Általában Spanyolországról sokaknak a rioja-i vagy ribera-i vörösök jutnak elsőre eszünkbe, egy elképesztő fehérboruk is világ hódító útjára indult. Az ország északnyugati részén, Galíciában termesztett albarino különösen nagy jelentőségű, egyre népszerűbb a világpiacon.

 

Az albarino jó savú, aránylag magas alkoholtartalmú, száraz fehérbort ad, gazdag, őszibarackos gyümölcsösséggel. Kifejezetten jól fogyasztható a tenger gyümölcseihez. Bár a fajta alkalmas tölgyfahordós érlelésre, a legtöbb tétel nem lát fát palackozás előtt, sőt fiatalon el is fogy, annak ellenére, hogy jelentős potenciállal rendelkezik. Az albarino legfontosabb Rías Baixasban, ahol ennek megfelelően a fajtanév sokszor szembeötlőbb a címkéken, mint a borvidék vagy akár a termelő neve. Az albarinót a határ másik oldalán, a portugál Vinho Verde vidéken is megbecsülik és termesztik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Spanyol borok albarino fehér bor