Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bodega Amalaya argentin borászat

Argentína északi részén a Salta régióban, a Calchaquíes völgyben helyezkedik el Cafayate, melyet a világ legmagasabban fekvő szőlőültetvényei fognak közre. Nem ritka a szőlő akár 3000 méteres magasságban is. Itt születnek az Amalaya borok. Az amalaya szó az itt élő őslakosok nyelvén azt jelenti,hogy „remény a csodára”. Illik is ez a megfogalmazás az Amalaya borokra, hiszen, ha a természet is egyetért, csoda születik az itteni szőlőből.

Az Andok gránitos köveibe kapaszkodva, a világ tetején, egyedi terroirban nő itt a szőlő. Ebbe szeretett bele 2010-ben Larissa és Christoph Ehrbar, amikor létrehozták az Amalaya pincészetet. Az extrém körülmények extrém minőséget prezentálnak. A hűvös éjszakák, melyeket forró nappalok követnek, a nagyintenzitással égetőnapsütés, kivételes tisztaságú, roppant koncentrált borokat eredményez.

  • Induló tételként kóstoljunk egy pezsgőt Argentínából! Az Amalaya Brut Nature a Calchaquíes völgynek két jellemző fehér fajtájának a találkozása: Torrentés és Rizling.
  • A pincészet ikonikus bora a Corte Unico hordalékos, sziklás talajban született Malbec, Cabernet Sauvignon és Tannat Cuvée házasítása.
  • A Decanter World Wide Award 95 pontot ad az Amalaya Malbec-ének, amely egy magaslati ültetvényről a Finca Las Mercedes-ről lett szüretelve.
  • Gyönyörű, élénk rózsaszín színű rozéjuk egyedülálló keveréke a Malbec és Torrentés fajtáknak, így egy izgalmas, epres-narancsvirágos illat- és ízjegyekkel bír.
  • Az Amalaya Blanco de Corte két karakteres fajta - a Torrentés és a Rizling - házasítása, licsi és friss őszibarack zamatával, vibráló savakkal.
Rendezés: