Bodega Garzon Reserva Tannat 2020 (0,75L)

7.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Bodega Garzon
Egységár: 9.853,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Uruguay emblematikus fajtája a Tannat, ahol a fajta sokkal jelentősebb szerepet tölt be, mint szülőföldjén, Délnyugat-Franciaországban. A 2020-as Bodega Garzón Reserva Tannat uruguayi bor testes, mély színű lila színű, piros és fekete gyümölcsök, például szilva és málna jegyeivel, izgalmas fűszerességgel kiegészülve. A bor gazdag, tartalmas, nagyszerű élményt nyújt a szájban. Érett tanninjai és ásványossága nagy identitású terroir-borrá teszik.
Termék címkék:
Maldonado Tannat

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A kézzel szüretelt fürtőket gondosan átvállogatják, majd 150 hl-es cement tartályokban erjesztik. Ezután áttöltik 50 hl-es píritatlan francia hordókba, ahol 12 hónapot tölt a bor. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek javára lépett tovább. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.

Származás: A Bodega Garzón egy családi tulajdonban lévő borászat Maldonadóban, az Atlanti-óceán partján, Uruguay déli részén. Az uruguayi Bodega Garzón közel van a Punta del Este, a La Barra és a Jaose Ignacio vidékéhez, Uruguay elkápráztató tájakkal tündöklő igazi természeti paradicsomához. Az Atlanti-óceántól tizenegy mérföldre fekvő birtokuk több mint 1000 kis parcella borítja a domboldalakat. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre. Aprólékos munka történik minden parcellán, hogy a szőlő eredetük hű kifejezővé váljon.

Fogyasztás: Vadhúsokból készült ételeknek igazán jó párja ez a Tannat. A leghagyományosabb kombináció a lassan főtt báránycomb zsályával, mentával, fokhagymával és olívaolajjal ízesítve. Kéksajttal is kiválóan párosítható. és pirított dióval. Fogyasszuk szobahőmérsékleten. A palackot nyítás után érdemes pár órát szellőztetni.

Fajta összetétel 100% Tannat
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 14.5%
Ország Uruguay
Régió Maldonado
Vivino pontszám 4,0 pont
James Suckling 91 pont
Wine Enthusiast 90 pont