Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bodegas Salentein argentin borászat

A pincészet Argentína Mendoza tartományában található, az Uco völgyben, az ültetvények mintegy 1200 méteren magasan helyezkednek el. Az elrendezése két célt szolgál: a tökéles borkészítést és a praktikumot. A kialakítása olyan, hogy a két szárnyra felosztott pincékek két-két szintje is van. A felső szinten a feldolgozás és a fermentálás zajlik, az alsó szinten pedig az érlelés. A pince 10 méterrel a felszín alatt helyezkedik el, állandó 12°C hőmérsékletű. Salentein nagyon fontosnak tarja a fenntartható fejlődést és a környéken élők felzárkóztatását.

Mendoza az argentin bor szinonimája. Ezen a területen a föld homokos, vályog, az éghajlat pedig száraz, meleg, a forró nappalokat nagyon hideg éjszakák követik. Klasszikus fajták telepítésével, a régi ültetvények ápolásával, hagyományos európai kézműves technikák újraalkalmazásával, technikai innovációkkal kiváló, nemzetközi szintű borokat készítenek.

Salentein tudhatja magáénak a világ egyik legmagasabb szőlőültetvényét: San Pablo birtokán 1700 méterrel a tengerszínt felett. Az ültetvények az Andok lábánál helyezkednek el, az Andok hófödte csúcsairól érkező kristálytiszta hóolvadék biztosítja ebben a sivatagi szárazságban az éltető vizet a tőkéknek. Az olvadt hóból származó kristálytiszta öntözővíz alacsonyabb pH-t ad a szőlőszemeknek, ezzel egy elnyújtott öregedési potenciált biztosít az itteni boroknak. Ehhez hozzájárul a különleges magasságokban történő szőlőtermesztés, melynek hatására a szőlő héja vastagabb lesz, hiszen ilyen magasságban sokkal intenzívebben éri a napsugárzás a szemeket. Így a héjban sokkal koncentráltabb ízek, polifenolok és savak fejlődnek. A Salentein borok ilyen egyedi körülmények között születnek, így válnak megismételhetetlen és egyedi borokká.

Rendezés: