Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chateau du Cédre

Léon Verhaeghe Moorslede kisvárosában született Belgium flamand régiójában. Amikor 1914-ben kihirdetik az első világháborút, és az országot elcsatolják, Léon azon belga milliói közé tartozik, akik elmenekülnek. Kerékpárral járja át Franciaországot, és a Lotban keres menedéket.

Később fia, Charles Verhaeghe találkozik Marie-Thérèse Rives-szel, akinek családja egy hagyományos többnövényes gazdaság tulajdonosa Vire-sur-Lotban. A föld művelése és az iránta érzett szeretete közben egyre jobban vágyik arra, hogy gyakorlati körét bővítse. Lenyűgözve figyeli, ahogy néhány szomszédja átalakítja a szőlőjét: projektje egyértelmű. Ő is szeretne saját bort termelni.
A házaspár folytatja többkultúrás gazdálkodási tevékenységét, és 1958-ban telepíti el első hektár szőlőjét a levendula mellé. Ez a mészkő kúpokkal jellemezhető földdarab a ma ismert hatalmas terroir részét képezi.

1973-ban meglátszik minden kemény munka eredménye. Az autodidakta módon Charles és Marie Thérèse Verhaeghe elvégzi első borpalackozását, a szokásos levendulalepárlás mellett.
Amikor Charlesnál 1987-ben Parkinson-kórt diagnosztizálnak, a munka túl nehézzé válik. Fiai, Pascal és Jean-Marc úgy döntenek, hogy visszatérnek a birtokra, hogy segítsenek neki.

A Jean-Marie Guffens-ben, majd a Napa Valley-ben szőlészeti és borkészítési képzettségű Pascal, valamint a sauternes-i La Tour Blanche-ban végzett Jean-Marc rendelkezik a szükséges tudással és akarattal a szőlőbirtok kezeléséhez.
A szinergiában dolgozva lelkesedésüket beleoltják az üzletbe, és folyamatosan kísérleteznek. A minőség abszolút prioritássá válik.
Ezzel a közös céllal megosztják a munkát: Jean-Marc a szőlőművelést teszi szakterületévé, Pascal pedig a bor készítésének, érlelésének és marketingjének szenteli magát. Tizenöt év alatt a Château du Cèdre -t a Cahors elnevezés csúcsára emelik .

Ma is úttörő szerepet töltenek be egy kiváló csapat támogatásával . Pascal fiai, Jules és Robin csatlakoztak a családi vállalkozáshoz, új lendületet hozva a birtokba.

Rendezés: