Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Caliterra Winery chilei borászat

A borászat 1996-ban alakult a chilei Colchagua-völgyben Eduardo Chadwick (Vina Errazuriz) és a kaliforniai Mondavi bortermelő család együttmükődéseként. A két név garancia a csodálatos borok készítésére és a tökéletességre való fáradhatatlan törekvésre. Közös álmuk a legjobb minőségű, környezetbarát termesztéssel előállított borok elkészítése volt. Kizárólag saját dűlőből származó szőlőt használnak fel. Boraikban a gyümölcsösségre helyezik a hangsúlyt, külön érdekességük az akácfa hordóhasználat. A Colchagua-völgyben (A Fény völgye) találták meg az ideális területeket. A völgy 200 km-re délre található Santiago-tól, a dűlők alig 60-kmre fekszenek a Csendes-óceántól.

A Caliterra név a spanyol „calidad” (minőség) és „terra” (föld) szavakból áll össze, utalva az egész pincészet szellemiségére. A chilei természet, az egész terroir potenciáljának a lehető legtökéletesebb bemutatása. A leginnovatívabb módszerek folyamatos használata mellett a természet teljes tiszteletét tűzték ki célul. 265 ha-on gazdálkodnak a természet legnagyobb tisztelete mellett. A teljes területük több mint 1000 ha, de az erdőket meghagyták, természetes „folyosókat” kialakítva így az állatoknak. A sorok közötti „fűnyírását” lovak és alpakák legeltetésével végzik.

Ikonikus boruk a Cenit, amely az ég legmagasabb pontjáról, a zenitről kapta a nevét. Ilyenkor, mikor a Nap eléri az ég legtetejét, a szőlőültetvények felett áll, ebben az időben házasítják össze a Cenit alapanyagául szolgáló szőlőket, amely minden évjárat legjavát, tudásuk és munkájuk közösségét fejezi ki.

Rendezés: