Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Champagne Nicolas Feuillatte francia pezsgők

Nicolas Feuillatte egy Amerikában élő francia üzletember, aki kávé- és kakaóbab kereskedelemből igen komoly vagyonra tett szert, visszatért Franciaországba, majd vásárolt egy kisebb szőlőt Champagne-ban. Rá két évre megalkotta saját "Réserve particulier"-jét, azaz egy kis mennyiségben készülő csúcsminőségű champagne-t. Ezt kizárólag magának és barátainak, úgy mint Jackie Onassis, Sophia Loren, Yves Saint-Laurent készítette.

A siker óriási volt, később olyan sokan keresték a Nicolas Feuillatte Champagne-t, hogy bővítenie kellett a szőlőültetvényeit. Így lépett kapcsolatba a Centre Vinicole de la Champagne elnökével Henri Macquart-tal. (A Centre Vinicole lényegében szőlősgazdák érdekvédelmi összeolvadása tőkeerős befektető bevonásával). Nicolas Feuillatte adta a márkanevét, a tudását illetve a garantált vevőkörét, a szövetkezet pedig a kapacitását, azaz 5000 különböző szőlősgazda a termését. Így alakult meg 1986-ban a Centre Vinicole-Champagne Nicolas Feuillatte néven, s a pince máig szövetkezetként működik. A  termesztők és a szőlő sokszínűsége lehetővé teszi egy teljesen egyedi ízvilágú termék létrehozását.

A champagne-ház központja Epernay közelében található. A borkészítés során szigorú követelményeket támasztanak, pl a mustnak a préselést követően 18-24 órában be kell kerülnie a cég erjesztő-tartályaiba. A palackok általában 2-8 évig pihennek a pincében, a seprű eltávolítása után a minimális térfogatveszteséget saját termelésű expedíciós likőr hozzáadásával ellensúlyozzák.

A Champagne ház ars poeticája: "Legyen a Champagne mindenkié!", ami majdnem így is lett 2021-ben 12 millió üveg Nicolas Feuillatte Champagne tette szebbé a mindennapokat.

Rendezés: