Champagne Thiénot Cuvée Garance 2011 (0,75L)

67.490 Ft 33.745 Ft
50%
Menny.:palack
Gyártó: Champagne Thiénot
Egységár: 44.993,33 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Champagne Thiénot Cuvée Garance 2011 francia pezsgő egy elegáns, izgalmas Champagne. Már az illata is meghökkentő cédrusfa, szárított virágok illata, kandírozott mandarin hökkent meg minket. Szánkat a korty elárassza, intenzitásából érezzük, hogy nem mindennapi tétel. Érett sárgabarack, frissen sült kenyérhéj, ananász érezhető. Hihetetlenül apró buborékok gyöngyöznek kitartóan, a 9 évig tartó érlelés eredményeképpen.
Termék címkék:
Champagne Pinot Noir

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Az ültetvények és a 2011-es évjárat által biztosított kiemelkedő minőségű szőlő teszi lehetővé a kivételesen hosszú érlelést. A palack 9 évig, azaz 108 hónapig a pincében tökéletesedett, hogy így lenyűgözőn minket. Az, hogy csak 2g a dosage, külön izgalomba hozza a Champagne-kedvelőket. Összesen 5500 palack készült belőle hagyományos méretben, illetve 500 magnum palack (ugye pont ideális a magnum palack ahhoz, hogy végig kísérjen egy két fős ebédet-feltéve ha a másik nem iszik)

Származás: A 2011-es év alapbora 50% Grand Cru és 50% Premier Cru területeken elhelyezkedő ültetvényről származik. A pezsgő Garance Thienot-tól, azaz Alain Thienot lányáról kapta a nevét. Blanc de noir, azaz tiszta Pinot noir Champagne. Ebben a különleges Cuvée-ben szeretné a ház megmutatni, hogy egy kiemelkedő Pinot Noir ültetvényről származó szőlő mire képes, felülírja azt a közhelyet hogy inkább egy könnyedébb gyümölcsös Champagne a Blanc de noir Champagne.

Fogyasztás: Csodálatosan párosul sült tengeri herkentyűkkel citrusos beurre blanc szósszal, sült kacsamellel cseresznyekompóttal vagy krémes homár rizottóval, mivel összetett ízei, kifinomult buborékai és elegáns szerkezete kiegészíti ezen ételek gazdagságát és mélységét.

Fajta összetétel 100% Pinot Noir
Évjárat 2011
Alkoholfoktartalom 12.5%
Ország Franciaország
Régió Champagne
Vivino pontszám 4.2 pont
James Suckling 94 pont