Chapel Down Brut (0,75L)

25.890 Ft 18.125 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Chapel Down Wines
Egységár: 24.166,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A Chapel Down Brut díjnyertes angol pezsgő a Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier és Pinot Blanc klasszikus keveréke. A Pinot Blanc biztosítja az egyik fő megkülönböztető elemet, amely kiemelkedő virágos finomságot kölcsönöz ennek a pezsgőnek. Elegáns pezsgő vörös alma, citromfű és frissen sült kenyér aromáival, ízében az eper és a birs jegyeivel, finom, tartós buborékokkal.
Termék címkék:
Chardonnay Kent

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Chapel Down Brut hűvös erjesztésen megy keresztül rozsdamentes acél tartályban. Kis mennyiségű élesztőt, cukrot és bort adnak hozzá a másodlagos erjedés elindításához. Ez az erjedés felfogja a szén-dioxidot a palackban. Ezután a palackokat idővel lassan forgatják, hogy az elhalt élesztő leülepedjen a palack nyakában. Végül az elhalt élesztőrészecskéket dörzsöléssel távolítják el, majd a borkeveréket tirage likőrrel töltik fel. A palackozás előtt 6 hónapig tartályban, finomseprőn érlelődik. Ezt követően a bor átlagosan 18 hónapig érlelődik tovább palackban, seprőn.

Származás: Annak érdekében, hogy ehhez a pezsgőhöz a legkiválóbb minőségű szőlőket biztosítsák, Kent, Sussex és Essex legjobb szőlőültetvényeiről válogattak. A szőlőt túlnyomórészt egy- és kétfejű metszésrendszereken termesztik, változatos talajokon, beleértve a kréta-, agyagos- és vályogtalajt, hogy a termesztett szőlőfajtáknak a lehető legjobban hasznot hozhassák.

Fogyasztás: Kiváló aperitifként vagy tökéletes párosítás a klasszikus brit fish and chipshez.

Fajta összetétel 45% Chardonnay, 41% Pinot Noir, 11% Pinot Meunier, 3% Pinot Blanc
Alkoholfoktartalom 12%
Ország Anglia
Régió Kent
Vivino pontszám 4.1 pont