Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Chapel Down Brut hűvös erjesztésen megy keresztül rozsdamentes acél tartályban. Kis mennyiségű élesztőt, cukrot és bort adnak hozzá a másodlagos erjedés elindításához. Ez az erjedés felfogja a szén-dioxidot a palackban. Ezután a palackokat idővel lassan forgatják, hogy az elhalt élesztő leülepedjen a palack nyakában. Végül az elhalt élesztőrészecskéket dörzsöléssel távolítják el, majd a borkeveréket tirage likőrrel töltik fel. A palackozás előtt 6 hónapig tartályban, finomseprőn érlelődik. Ezt követően a bor átlagosan 18 hónapig érlelődik tovább palackban, seprőn.
Származás: Annak érdekében, hogy ehhez a pezsgőhöz a legkiválóbb minőségű szőlőket biztosítsák, Kent, Sussex és Essex legjobb szőlőültetvényeiről válogattak. A szőlőt túlnyomórészt egy- és kétfejű metszésrendszereken termesztik, változatos talajokon, beleértve a kréta-, agyagos- és vályogtalajt, hogy a termesztett szőlőfajtáknak a lehető legjobban hasznot hozhassák.
Fogyasztás: Kiváló aperitifként vagy tökéletes párosítás a klasszikus brit fish and chipshez.
Fajta összetétel | 45% Chardonnay, 41% Pinot Noir, 11% Pinot Meunier, 3% Pinot Blanc |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Anglia |
Régió | Kent |
Vivino pontszám | 4.1 pont |