Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Minden egyes fermentációs tartályt naponta megkóstoltak, hogy értékeljék a tanninok és a szerkezet fejlődését, s megtalálják a megfelelő pillanatot a bor héjáról való leürítésére. Ezt követően 22 hónapig érlelték 30% új francia, 14% új amerikai és 56% semleges francia és amerikai tölgyfahordóban.
Származás: Az 1972-ben telepített Cold Creek Washington egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű szőlőültetvénye, meleg, száraz és magas hőmérsékletű vidék. A talaj homokos és kavicsos, a filoxéra nem él itt meg, így a szőlőket nem kell rezisztens alanyra oltani, mint a világ legtöbb borvidékén. Az itteni szőlők alacsony terméshozamú, idős tőkék kis fürtöket és kis bogyókat teremnek, ami intenzív fajtaaromát és mély színt eredményez.
Fogyasztás: Különösen jól párosítható marhahússal, vadhússal vagy hamburgerrel, valamint feta sajtos sült édesburgonyával, édesköményes vöröslencsés salátval vagy kolbászgombócos tésztával.
Fajta összetétel | 100% Cabernet Sauvignon |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14.8% |
Ország | USA |
Régió | Washington |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
James Suckling | 92 pont |
Robert Parker | 90 pont |