Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chateau Ste. Michelle Cold Creek Cabernet Sauvignon 2019 (0,75L)

15.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Chateau Ste. Michelle Winery
Egységár: 21.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 25.
A 2019-es Chateau Ste. Michelle Cold Creek Cabernet Sauvignon amerikai bor gyönyörűen kiegyensúlyozott és összetett ízprofilt kínál, amely gazdag sötét gyümölcsös jegyekben, mint például a fekete cseresznye és a szeder, valamint a vanília és a tölgy árnyalatai. Ez a testes Cabernet gazdag, bársonyos textúrájú, amelyet erős tanninok és hosszú, fényűző lecsengés támogat.

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A 2019-es vegetációs időszakot megelőző téli hőmérsékletek átlagos volt, így a szőlő alig károsodott, és a rügyfakadás is rendben lezajlott. A meleg tavaszi hőmérséklet kiváló feltételeket teremtett a korai gyümölcsfejlődéshez. A nyári hőmérséklet enyhe volt, amit hűvösebb őszi hőmérséklet követett, ami ideális volt a savtartalom fenntartásához és a gyönyörű gyümölcsízek és -aromák kialakulásához. Mivel a termés koncentrált, a hozam pedig visszafogott volt, így a végeredmény egy sötét színű és aromagazdag vörösbor lett. A kézi szüret után a szőlőt gyorsan a présházba viszik, ahol szétválogatják és gondosan préselik. Az erjedés rozsdamentes acéltartályokban és kisméretű fahordókban történik, szabályozott hőmérsékleten. Minden egyes erjesztő tartályból naponta vesznek mintát, hogy megkóstolják, s ellenőrizzék az erjedési folyamatok alakulását. Az optimális íz és szín elérése, valamint a durva tanninok minimalizálása érdekében kíméletes pumpálást alkalmaznak. Ez a bor 18 hónapig érlelődött 44%-ban új francia tölgyben, 7%-ban új amerikai tölgyben és 49%-ban semleges tölgyben.

Származás: Az 1972-ben telepített Cold Creek Washington egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű szőlőültetvénye, meleg, száraz és magas hőmérsékletű vidék. A talaj homokos és kavicsos, a filoxéra nem él itt meg, így a szőlőket nem kell rezisztens alanyra oltani, mint a világ legtöbb borvidékén. Az itteni szőlők alacsony terméshozamú, idős tőkék kis fürtöket és kis bogyókat teremnek, ami intenzív fajtaaromát és mély színt eredményez.

Fogyasztás: Ennek a hívogító, piros gyümölcsös ízekben gazdag Cabernet Sauvignonnak a komplexitása és szerkezete minden kortynál elragadó marad, különösen marhahússal, vadhússal vagy hamburgerrel párosítva, ínyencek számára pedig érdemes párosítani feta sajtos sült édesburgonyával, édesköményes vöröslencsés salátval vagy kolbászgombócos tésztával.

Fajta összetétel 100% Cabernet Sauvignon
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14.8%
Ország USA
Régió Washington
Vivino pontszám 4,0 pont
James Suckling 92 pont