Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt szeptember második felében kézzel szüretelték. A szőlő bogyózása és lágy préselése után, hőmérséklet-szabályozott erjesztés következett A szőlő egy részét bogyózzák, majd a mustot hidegen, héjon áztatják. Az erjesztés olasz módszer szerint, autoklávban történt másodlagos erjesztéssel körülbelül 60 napig, állandó 16-18 °C-os hőmérsékleten. Ezt követte a szűrés és a hideg stabilizálás, végül pedig a pezsgő steril szűrése után az izobarikus palackozás.
Származás: A Col Sandago birtok a híres Marca Trevigiana területén található, Conegliano Valdobbiadene DOCG területének csodálatos dombjainak déli oldalán egy természetes forrás hozza a vizét a völgytalpon fekvő rétekre, egész évben táplálva azok meszes, agyagos homokkő talaját. Az ideális fekvés, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a különleges mikroklíma együttesen a legmagasabb minőségű borok előállítását szolgálják.
Fogyasztás: Ez a prosecco kiváló aperitifként, de a fűszeres ázsiai ételek valamint finom gyümölcsös süteményekhez is jól illik. Ideális fogyasztási hőmérséklete 8 °C fokon.
Fajta összetétel | 100% Glera |
Alkoholfoktartalom | 11.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Veneto |
Vivino pontszám | 3.8 pont |