Col Sandago Case Bianche Prosecco Superiore DOCG Extra Dry (0,75L)

7.990 Ft 5.590 Ft
30%
Menny.:palack
Gyártó: Col Sandago
Egységár: 7.453,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

Egy pohár Col Sandago Case Bianche Prosecco Superiore DOCG olasz pezsgőben ragyogó, finom és tartós perlage-zsal és szalmasárga színnel találkozhatunk. Jellegzetesen kellemes, gyümölcsös aromákkal, aranyalma, őszibarack és az akácvirág illatával rendelkezik. Ízében enyhén bársonyos és harmonikus, kiegyensúlyozott savakkal, lecsengésében a terroirra jellemző karakteres ásványosság jellemzi kiegészülve a citrusok frissességével.

Termék címkék:
Glera Veneto

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt szeptember második felében kézzel szüretelték. A szőlő bogyózása és lágy préselése után, hőmérséklet-szabályozott erjesztés következett  A szőlő egy részét bogyózzák, majd a mustot hidegen, héjon áztatják. Az erjesztés olasz módszer szerint, autoklávban történt másodlagos erjesztéssel körülbelül 60 napig, állandó 16-18 °C-os hőmérsékleten. Ezt követte a szűrés és a hideg stabilizálás, végül pedig a pezsgő steril szűrése után az izobarikus palackozás.

Származás: A Col Sandago birtok a híres Marca Trevigiana területén található, Conegliano Valdobbiadene DOCG területének csodálatos dombjainak déli oldalán egy természetes forrás hozza a vizét a völgytalpon fekvő rétekre, egész évben táplálva azok meszes, agyagos homokkő talaját. Az ideális fekvés, a lejtők, a tengerszint feletti magasság és a különleges mikroklíma együttesen a legmagasabb minőségű borok előállítását szolgálják.

Fogyasztás: Ez a prosecco kiváló aperitifként, de a fűszeres ázsiai ételek valamint finom gyümölcsös süteményekhez is jól illik. Ideális fogyasztási hőmérséklete 8 °C fokon.

Fajta összetétel 100% Glera
Alkoholfoktartalom 11.5%
Ország Olaszország
Régió Veneto
Vivino pontszám 3.8 pont