Col Sandago Merlot Camoi IGT Colli Trevigiani 2018 (0,75L)

10.190 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Col Sandago
Egységár: 13.586,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A 2018-as Col Sandago Merlot Camoi IGT Colli Trevigiani olasz bor élénk piros megjelenésű, nagyvonalú és intenzív aromákkal, szeder és cseresznye illatával és fűszeres jegyekkel. Ízében szilárdan szőtt, fanyar, szinte hűvös gyümölcsök, diós, füstös, gyógynövényes és dohányos jegyek jellemzik. Jó szerkezetű és selymes bor némi savval és sűrű tanninokkal, szájban kitartó és hosszú lecsengéssel.


 

Termék címkék:
Merlot Veneto

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A Camoi egy hosszú élettartamú, intenzív vörösbor, amelyet az Alpesek lábainak völgyében található, egyedülállóan ásványi anyagokban gazdag talajnak és napfénynek kitett birtok szőlőterületein termesztett merlot szőlőből készítenek. A szőlőt október első tíz napja alatt kézzel szüretelik, majd préselik és bogyózzák, mielőtt vörös erjedésnek vetik alá, a héjak macerációjával, amelyeket tölgyfahordókban hagynak érintkezni a musttal körülbelül három hétig. A végeredmény egy olyan bor, amely magabiztosan párosítható bármilyen fogással, és amely állandóságának és hosszú élettartamának köszönhetően dacol az idő és az évek múlásával. Kb. 24 hónapig 500 literes - fele részben új - tölgyfahordókban, majd legalább 6 hónapig palackban érlelve.

Származás: A Col Sandago birtok déli oldalán egy természetes forrás hozza a vizét a völgytalpon fekvő rétekre, egész évben táplálva azok meszes, agyagos homokkő talaját. A "Camoi" név e nedves rétek lényegéből származik, a "moi" a helyi dialektusban "nedveset" jelent, és a forrás feletti, tölgyerdővel tarkított területet és a szőlőültetvényeket jelöli, ahol a területre jellemző vörös szőlőfajtákat termesztik.

Fogyasztás: Ez az olasz merlot ideális kísérője sós és markáns második fogásoknak - kiváló sült húsokhoz, vadhúsokhoz és érlelt sajtokhoz. Ajánlott tálalási hőmérséklete 18 °C fokon.

Fajta összetétel 100% Merlot
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 13%
Ország Olaszország
Régió Veneto
Vivino pontszám 4 pont