Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és gondosan válogatták a dűlőben, majd ismét a pincészetben. Négynapos hideg macerációt követően az erjesztés kis rozsdamentes acéltartályokban indult meg, őshonos élesztőkkel, napi kétszeri átpumpálással. Az erjedés után a bort 12 hónapig francia tölgyfahordókban érlelték a palackozás előtt.
Származás: A Bonarda fajta nagyon népszerű Argentínában, különösen Saltában. Ennek a különleges kiadásnak az az elképzelése, hogy a La Brava saját szőlőültetvényeiről származó, 1700 méter magasan fekvő Cafayate-ban található szőlőfajtának egy másik kifejezési formáját mutassa be. A nagy tengerszint feletti magasság és a nagy napi hőingazdozás biztosítja a szőlő egyenletes érését a hosszú tenyészidő alatt, és megőrzi a természetes savasságot. A szőlőt pergola rendszerben nevelték, és összetett homok-, agyag- és gránittalajra ültetik. A területen nagyon alacsony a csapadék, és a szőlőültetvényeken csepegtető öntözőrendszerek vannak telepítve.
Fogyasztás: Remekül párosítható grillkolbásszal és paprikával, gombás rizottóval vagy marhaszegélyes taco salsa rojával, mivel merész, sötét gyümölcsös ízei, enyhe fűszeressége és közepesen testes szerkezete kiegészíti a sós, földes és aromás elemeket.