Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A gyümölcsöt kézzel szüretelték, mielőtt optikai szelekción és négynapos hideg maceráláson ment keresztül. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban, őshonos élesztőkkel, 24 fokos hőmérsékleten történt, napi kétszeri, kíméletes átpumpálással. Ezután 30 napos macerálás következett, majd 12 hónapig 225 literes francia tölgyfahordókban érlelték, amelyek 25%-a új volt.
Származás: A szőlő egyetlen parcelláról származik, a Colomé saját faiskolájának oltatlan gyökérzetére ültetve. Az oltatlan gyökérzet lehetővé teszi a fajta tiszta kifejezését, az oltványok hatása nélkül. A malbec kétségtelenül Argentína emblematikus szőlőfajtája, minden Malbec boruk a La Brava Estate-ről származik, Cafayate-ben található 1700 méter magasan. A tengerszint feletti magasság, mivel mikroklímát és változatos terroirokat hoz létre, olyan tényező, amely Saltát megkülönbözteti Argentína és a világ többi régiójától, az itteni kiemelkedő kifejezésmódját és sokszínűségét jelenti.
Fogyasztás: Párosítsa chimichurri szósszal készült grillezett ribeye steakhez, argentin stílusú marhahús empanadához vagy egy kiadós marhapörkölthöz gyökérzöldségekkel.