Contino Viña del Olivo 2018 (0,75L)

34.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: CVNE Winery
Egységár: 46.653,33 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 27.
A Contino Viña del Olivo Tempranillo 2018 spanyol bor a pincészet csúcsbora Riojából. A dűlő mellett található több mint 700 éves olaj fáról kapta a nevét. A feketegyümölcsös illatok tökéletes egyensúlyban a fűszerességgel. Hosszú kortyát a gyümölcsösség és a lágy tanninok teszik teljessé.
Termék címkék:
Rioja Tempranillo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Gondosan válogatott szőlőszemek kerülhetnek ebbe a borba. Francia tölgyből készült kádakban történő erjesztés után, a bor 17 hónapra francia, amerikai és magyar tölgy hordókba kerül, majd további minimum egy évig palackban érik tovább.

Származás: Emblematikus 60 éves szőlőültetvény a Viñedos del Contino-i San Rafael birtokon található, egy ősi olajfa mellett, amely ennek a bornak a nevét adta. A közepes teraszokba telepített dűlő kiváló minőségű szőlőt ad, kiválóan hosszú érlelésű borokhoz. Agyagos-meszes talaj, közepes kőszinttel, az Ebro folyó közelsége befolyásolja. A szőlő kora miatt néhány sor Garnacha található a történelmi Tempranillo szőlők között.

Fogyasztás: Gyönyörűen párosítható egy grillezett ribeye steakhez chimichurri szósszal, lassan sült báránycsülökhöz fokhagymával és fűszernövényekkel, vagy egy klasszikus spanyol paellához tenger gyümölcseivel és chorizóval.

Fajta összetétel 90% Tempranillo, 10% Graciano
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Spanyolország
Régió Rioja
Vivino pontszám 4.4 pont
James Suckling 95 pont
Robert Parker 95 pont