Elephant In The Room Adelaide Hills Premium Chardonnay 2022 (0,75L)

6.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Fourth Wave
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.

A 2022-es Elephant In The Room Adelaide Hills Premium Chardonnay határozottan nem szűkölködik az ízekben. Egy ízletes tisztelgés a korábbi remek borok előtt, amelyek Ausztráliának olyan erős hírnevet adtak. Kis tölgyfahordóban érlelt, monstre szájízzel rendelkező, nagy és merész chardonnay, dekadens diós tölgyfával és bőséges szájízzel.

Termék címkék:
Adelaide Hills Chardonnay

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Részben kézzel szüretelték a szőlőt. A házasítás nagy részét rozsdamentes acélban borkészítették, magas szilárdanyag-tartalom és oxidatív kezelés mellett, a házasítás maradékát pedig hordóban erjesztették, seprőkeveréssel. Körülbelül negyven százalékát öreg francia tölgyfahordóban érlelték hat hónapig, hogy komplexitást adjanak a teljes malolaktikus erjedés előtt.

Származás: Ez a chardonnay az Adelaide Hills-i szőlőültetvényekről származik. A védett fekvés és az állandó, kis hőingadozású hőmérséklet együttesen biztosítja a természetes savtartalom megőrzését a szüretelt gyümölcsökben. A csapadékos tavaszt követően a termés a szokásosnál alacsonyabb volt, azonban az enyhe nyári hónapok elősegítették a hosszú érési időszakot és a fehérborok kivételes íz- és savegyensúlyát.

Fogyasztás: Ideális párosítás sült sertéshússal és dauphinoise burgonyával.

Fajta összetétel 100% Chardonnay
Típus Fehérbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 13,5%
Ország Ausztrália
Régió South Australia
Vivino pontszám 0 pont