Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Aprólékos odafigyeléssel készítik, kezdve a kézzel szüretelt szőlővel és a kiméletes bogyózással. Ezt követően a szőlő kis tételekben erjed, a Pinot Noirra jellemző finom aromák és ízek megőrzése érdekében gondos hőmérséklet-szabályozás mellett. A bort ezután francia tölgyfahordókban érlelik, hogy palackozás előtt fokozzák komplexitását és textúráját, így olyan bort kapunk, amely eleganciával és finomsággal mutatja be a régió terroirját.
Származás: Az oregoni Willamette-völgyből származik, amely a Pinot Noir termesztéséhez ideális körülményekről ismert. A régió tengeri éghajlata, amelyet a Csendes-óceán felől érkező hűvös szellők befolyásolnak, mérsékli a hőingadozást, így biztosítva a szőlő lassú érését és optimális ízfejlődését. A szőlőültetvények jellemzően változatos talajokkal rendelkeznek, beleértve a vulkanikus üledékeket és a tengeri üledéket, amelyek hozzájárulnak a bor komplexitásához és karakteréhez.
Fogyasztás: Kellemes párosítás sült kacsamell vagy vadgombás rizottó mellé, így a bor élénk piros gyümölcsös ízei, finom földes tónusai és selymes textúrája gyönyörűen kiegészíti az étel gazdagságát és összetettségét.
Fajta összetétel | 100% Pinot Noir |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | USA |
Régió | Oregon |
Vivino pontszám | 4.1 pont |