Errazuriz Aconcagua Alto Carmenere 2021 (0,75L)

8.190 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Vina Errazuriz
Egységár: 10.920,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A Errazuriz Aconcagua Alto Carmenere 2021 chilei bor a pohárban intenzív, mély és ragyogó lilásvörös színű. Ízében ez a bor közepes vagy telt testű, szilárd szerkezetű, lágy, kerek tanninokkal. A gyümölcsös ízek dominálnak a szájban, édes fűszerek és gyógynövényes jegyek harmonikus kombinációjával - szerecsendióval és a szegfűszeggel - mutatkozik be. Az illat intenzív és összetett aromakifejezést kínál, érett fekete gyümölcsök, például szeder és szilva jegyeivel, amelyeket fűszeres jegyek (pl. kávé és bors), valamint a Carmenere fajtára jellemző csokoládé és zöldpaprika finom jegyei kísérnek. A bársonyos tanninoknak köszönhetően a bor selymes textúrával bír. Gyümölcsös és hosszan tartó lecsengése van, jó savakkal, amelyek frissességet és egyensúlyt kölcsönöznek az érzésnek.
Termék címkék:
Aconcagua Carmenere

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt reggel kézzel szüretelték, majd kettős szüreteléssel ellenőrizték aválogatóasztalnál, a préselés után rozsdamentes acéltartályokba helyezték erjesztésre. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bor 14 hónapig francia tölgyfahordókban érlelődött, 35%-ban új tölgyfahordókban.

Származás: Ez a chilei vörösbor az elegáns és kifinomult kifejezése Chile emblematikus és egyedülálló szőlőfajtájának, a Carmenere-nek. A szőlő Aconcagua ültetvényeiről származik, egy olyan borvidékről, amely egyedülálló terroirjáról és kivételes szőlőtermesztési körülményeiről ismert. A szőlő elsősorban a völgy belsejében található MAX-dűlőkről származik. A szőlőültetvények talaja túlnyomórészt iszapos szerkezetű és kolluviális eredetűek.

Fogyasztás: Sokoldalú bor, amely jól párosítható vörös húsokhoz, bárányhúsokhoz, érett sajtokhoz és a chilei konyhához. Fogyasztás előtt dekantálást ajánlunk, hogy szellőzni tudjon, s teljesen kifejezhesse aromáit és ízeit. Most is élvezhető, de több évig is tárolható.

Fajta összetétel 100% Carmenere
Típus Vörösbor
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 4,0 pont