Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Utazzunk együtt Chilébe!

Utazzunk együtt Chilébe!


A világ leghosszabb szigete……melyik is az?

Keletkezéséről lakosai máig elbűvölő történeteket terjesztenek, melyek arról szólnak, hogy Istennek, miután megteremtette a Földet, maradt egy halom felesleges hegysége, folyója, sivatagja és gleccsere, amiket már nem tudott hova tenni. Berakta hát mindet egy zsákba és felvitte az égbe, Földünk fölé, hogy helyet találjon, ahova mindezt elhelyezheti. Ámde nehézségei adódtak, a mű, amit alkotott remekmű volt, így nagyon nehéz volt még érintetlen területre lelni. Végül talált egy szimpatikusnak vélt helyet Dél-Amerika szélén, kinyitotta a zsákot ott, ahol a mai Chile területe található. A hegységek, folyók, sivatagok, gleccserek kiömlöttek dél felé és megszületett ez a csodálatos dél-amerikai ország, a világ legkeskenyebb állama, Chile.

Chile egy keskeny hosszan elnyúló ország, melyet Dél-Amerika többi országától hegyvonulatok sora, a világ más részeitől pedig az óceán választ el. Bár nagyon messze van tőlünk, életre szóló élményben lehet része annak, aki ellátogat ide: a világ legelhagyatottabb helyei és utolsó pacifikus őserdei között barangolni nem mindennapi élmény, gasztronómiájáról és élővilágáról nem is beszélve.

A föld leghosszabb országa? Igen! Több mint 4200 km hosszú. Olyan extrém hosszú, hogy a föld összes éghajlati öve megtalálható rajta, a trópusit kivéve. Chilében egyesül a nyugatias jómód a mindent elárasztó latin kedvességgel és életörömmel. Kulturális örökségén elsősorban a szellemi örökségét értjük, ez pedig a kultúra különböző területeiből tevődik össze (mint például a művészet, iparművészet, táncok, szokások, ünnepségek, gasztronómia, játékok, zene és hagyományok), másodsorban pedig a tárgyi örökségéből, ami Chile egész területén megtalálható: építmények, tárgyak és helyszínek alkotnak egy külön univerzumot, amiben biztosan nem csalódunk látogatásunk során.

Gasztronómiájára igaz, hogy jellegzetesen több gasztronómiai hatás által alakult ki: egyaránt hatott rá az őslakos falvak táplálkozása, a gyarmatosító Spanyolország gasztronómiája, valamint különböző európai konyhák is. A hagyományos chilei konyhában a mediterrán konyhára jellemző ételeket találhatjuk meg, tehát kukoricát, krumplit, paradicsomot, búzát, ezen kívül a különböző húsféléket (sertés, csirke, marha, bárány). A chilei konyha legfontosabb alapanyagai a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek.

A bolygó egyik legváltozatosabb tájával büszkélkedő Chile az elmúlt években egyre népszerűbb utazási célponttá vált, különösen a természet szerelmesei és a kalandra vágyók körében. Ebben a hosszú, keskeny országban, Dél-Amerika nyugati partján az utazók lenyűgöző városnézési lehetőségeket találnak, az Andok magas csúcsaitól és a végtelen strandoktól a buja, mérsékelt övi erdőkig, ősi vulkánokig és egy olyan drámai tengerpartig, mint amilyen a Horn-fokon található. Amennyiben több mint két heted van élvezni ezt az országot, mindenképpen fedezd fel magadnak Chile természeti csodáit, az Atacama-sivatagtól a Torres del Paine Nemzeti Park gleccsereiig, tegyél hajótúrát a márványbarlangokban, kóstold meg a part menti pincészetekben készült borokat, és sétálj Valparaíso, vagy Santiago színes utcáin.

Chile számos kiváló nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel is meg van áldva, amelyek közül sok népszerű úti cél a túrázás kedvelői számára, valamint azok számára, akik szeretik a kalandos tevékenységeket, mint a hegymászás, rafting, hegyi kerékpározás és lovaglás. Chile nem nélkülözi a kulturális látnivalókat, olyan városokkal, mint a főváros Santiago, ami számos remek múzeumot, művészeti galériát kínál. Érdemes meglátogatni a lenyűgöző Húsvét-szigeteket, híres kőalakjaival. Bármi is tartozzon az utazási preferenciád közé, Chilében nem lesz hiányod gyönyörű természeti látnivalókból, kultúrából, gasztronómiából, izgalmas nagyvárosokból és vadregényes tájakból.

De ha csak pár dolgot tudsz bezsúfolni a legfontosabb látnivalók közé vagy csak nem tudsz dönteni a sok látnivaló között, semmi pánik, bemutatjuk pár fontosabb pontját Chilének, amit semmiképpen sem szabad kihagynod!

Isla Magdalena
Minden vágyad volt Pingvinekkel bandázni? Akkor ne keresgélj tovább, itt van Isla Magdalena, amely Punta Arenas partjainál található. Az aranyos kis lények százait láthatjuk testközelből, amint együtt kacsáznak és összebújnak.

Torres del Paine
Egyetlen olyan túrázó sem akadt még, aki meg sem fontolná Chile látogatását anélkül, hogy le ne húzná a Torre del Paine-t a bakancslistájáról. A világhírű nemzeti park lenyűgöző túraútvonalai hosszan elterülő gleccserek, magas hegycsúcsok, erdős völgyek és kristálytiszta tavak mellett haladnak el.

The Marble Caves
A festői Lago Carrera General egy félszigete alatt rejtőzik a látványos Cuevas de Mármol (márványbarlangok). Az akva- és türkizkék vizek a napfényt visszaverik a barlangok tetejére, és olyan lenyűgöző látványt keltenek, amilyet még sosem láttál ezen a földön.

Santiago:
Chile fő és egyben legnagyobb városa, itt az él ország lakosainak 40 százaléka, kb. 6 millió ember. Santiagot Pedro de Valdivia alapította 1541-ben. Santiago Chile gazdasági központja, az ország GDP-jének körülbelül felét termeli meg, Dél-Amerikai harmadik pénzügyi központja Buenos Aires és Sao Paolo mellett. Mászd meg a San Cristóbal hegyet, és élvezd a napkeltét a város fölött, bolyongj a Central Marketen, vagy keresd fel a város menő galériáinak egyiket. Chile számtalan lehetőséget rejt még a vadregényes Tűzföldtől kezdve a Húsvét-szigeteken át egészen a különleges borvidékekig. Keresd fel Chile leghíresebb pincészetének, az Errazuriznak a termékeit és élvezd velünk a dél-amerikai tavasz melengető napsugarait.

Tartalomhoz tartozó címkék: Chilei borok Errazuriz Winetravel