Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A pezsgőhöz a szőlőt kora reggel kézzel szüretelték és szőlőt gondosan szállították a pincészetbe, majd egész fürtökben préselték. A must 66%-át használt francia tölgyfahordókban, a maradékot pedig rozsdamentes acéltartályokban erjesztették. Ezután a bor 30%-a malolaktikus erjedésen ment keresztül. A bort 7 hónapig érlelték használt francia tölgyfahordókban a palackozás előtt. A második palackos erjedés után a bort a következő érlelésnek vetették alá 5 évig a borseprővel érintkezve.
Származás: A Blanc de Blancs pezsgő Chardonnay szőlője az Aconcagua-hegységből, a Costa szőlőültetvényről származik, amely 12 kilométerre található a Csendes-óceántól. A szőlőt a Viña Errázuriz 2005-ben és 2009-ben telepítette a palás, metamorf kőzeten alapuló, vékony agyagos rétegű talajon, ami így biztosítja az e szőlőültetvényeken termesztett borokban megjelenő ásványos jegyeket.
Fogyasztás: Jól párosítható olyan tengeri ételekhez, mint a félbevágott osztriga, a garnélarák ceviche és a füstölt lazacos szendvicsek, mivel ropogós savassága, élénk buborékai és citrusos jegyei gyönyörűen kiegészítik a tenger gyümölcseinek finom ízvilágát.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |