Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2015-ös év az elejétől a végéig kiemelkedő termesztési időszak volt, a meleg és száraz körülmények csodálatosan egészséges szőlőtőkéket eredményeztek, amelyek érett szőlőt adtak ehhez a nagyon vonzó borhoz. A KAI számára a szőlőt kézzel szüretelik, kétszeresen válogatják, majd gravitációsan rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az erjedés és a maceráció befejezése után az egyes blokkok borait külön-külön 22 hónapig érlelik francia tölgyfahordókban, 70%-ban újakban. Ezt az érlelési időszakot követően a komponenseket egyesítik, és elkészül a KAI végső házasítása.
Származás: KAI szőlőket az Aconcagua-völgyben, a Pacic-óceántól 60 kilométerre fekvő MAX V szőlőültetvény legjobb parcelláiról válogatták. A régió mediterrán éghajlatára jellemző a hosszú száraz évszak, a mérsékelten meleg nyári napokat a Csendes-óceán felől a völgybe érkező lágy esti szellők hűsítik. A MAX V blokkot 1993-ban, 2013-ban és 2015-ben telepítették. A termőterület a Az Aconcagua folyó déli partján, az alluviális síkságon helyezkedik el. A hőmérsékletkülönbség különösen a nyári hónapok alatt jelentős. A talaj mély, agyagos-agyagos vályogszerkezetű, magas, akár 80%-os kőzet-tartalommal, ami kiváló vízelvezetést biztosít.
Fogyasztás: Jól párosítható lassan főtt marhahússal, fűszeres chorizo- és babpörkölttel, valamint karamellizált hagymával és kecskesajttal töltött grillezett portobello gombával.
Fajta összetétel | 95% Carmenere, 5% Syrah |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2015 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4,3 pont |
James Suckling | 95 pont |