Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Errazuriz La Cumbre Syrah 2019 (0,75L)

30.990 Ft
Menny.:db
Gyártó: Vina Errazuriz
Egységár: 41.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. május 23.
A 2019-es évjáratú Errazuriz La Cumbre egy mély és intenzív lila színű chilei bor, rubinvöröses árnyalatokkal. Illatában levendula, rózsaszín bors, áfonya és szeder érződik, egészében pedig szegfűszeges és diós jegyek keretezik, amelyek a marcipánra emlékeztetnek, finom fahéjjal és szerecsendióval. A szájban áfonyás pite, fekete cseresznye és étcsokoládé jegyei jelennek meg. Ez egy buja és nagyon lédús, hosszú és szájban telt bor kiegyensúlyozottsággal és hosszú lecsengéssel.
Termék címkék:
Aconcagua Syrah

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A La Cumbre szőlőjét kézzel szüretelik a hűvös reggeli órákban, kétszer válogatják, zúzzák, majd gravitációs erővel rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az egyes tételek fermentációja 26-28 Celsius-fok között zajlott, 12-30 napot töltve tartályokban. A bort 22 hónapig 60%-ban új francia tölgyfahordókban érlelték, majd összedolgozták, így létrehozva a végső La Cumbre házasítását.

Származás: A La Cumbre szőlőjét az Aconcagua-völgyben, a Csendes-óceántól 60 kilométerre fekvő MAX I és MAX V szőlőültetvényeink legjobb tételeiből válogatták. A régió mediterrán éghajlata hosszú száraz évszakot biztosít, amelyet a Csendes-óceán felől a völgybe érkező enyhe délutáni szellők hűtenek. A MAX szőlőültetvényeknek jót tett a tőkék idősebb kora és a precíziós öntözőrendszer, amelyeknek köszönhetően az ültetvények ellenálltak a különösen száraz évnek. Szerencsére a hőhullám, amely a chilei Central Valley-t sújtotta, az Aconcagua-völgyben nem volt ilyen kemény, ami kedvezett a termésnek. A szezon kedvezett a szőlő ideális fejlődésének és a nagyon egészséges szőlőszemek érésének, ami sima és érett tanninokat eredményezett. Így vált lehetővé, hogy kiváló koncentrációjú, komplex és elegáns bort hozzanak létre, amelyek jól bemutatja a fajtajellegét.

Fogyasztás: Csodálatosan párosul a rozmaringos és fokhagymás grillezett bárányszeletekkel, a füstölt szegy grillmártással, valamint a fűszeres padlizsán és csicseriborsó curryvel.

Fajta összetétel 96% Syrah, 4% Viognier
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 4.3 pont
James Suckling 93 pont
Tim Atkin 94 pont