Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A La Cumbre szőlőjét kézzel szüretelik a hűvös reggeli órákban, kétszer válogatják, zúzzák, majd gravitációs erővel rozsdamentes acéltartályokba töltik. Az egyes tételek fermentációja 26-28 Celsius-fok között zajlott, 12-30 napot töltve tartályokban. A bort 22 hónapig 60%-ban új francia tölgyfahordókban érlelték, majd összedolgozták, így létrehozva a végső La Cumbre házasítását.
Származás: A La Cumbre szőlőjét az Aconcagua-völgyben, a Csendes-óceántól 60 kilométerre fekvő MAX I és MAX V szőlőültetvényeink legjobb tételeiből válogatták. A régió mediterrán éghajlata hosszú száraz évszakot biztosít, amelyet a Csendes-óceán felől a völgybe érkező enyhe délutáni szellők hűtenek. A MAX szőlőültetvényeknek jót tett a tőkék idősebb kora és a precíziós öntözőrendszer, amelyeknek köszönhetően az ültetvények ellenálltak a különösen száraz évnek. Szerencsére a hőhullám, amely a chilei Central Valley-t sújtotta, az Aconcagua-völgyben nem volt ilyen kemény, ami kedvezett a termésnek. A szezon kedvezett a szőlő ideális fejlődésének és a nagyon egészséges szőlőszemek érésének, ami sima és érett tanninokat eredményezett. Így vált lehetővé, hogy kiváló koncentrációjú, komplex és elegáns bort hozzanak létre, amelyek jól bemutatja a fajtajellegét.
Fogyasztás: Csodálatosan párosul a rozmaringos és fokhagymás grillezett bárányszeletekkel, a füstölt szegy grillmártással, valamint a fűszeres padlizsán és csicseriborsó curryvel.
Fajta összetétel | 96% Syrah, 4% Viognier |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.3 pont |
James Suckling | 93 pont |
Tim Atkin | 94 pont |