Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt nagyon későn szüretelték kézzel, gondos válogattással csak a legmegfelelőbb fürtöket kiválasztva, aszerint, hogy mennyire alkalmasak nemes erjedésre. Minden fürtöt egészben préseltek, majd a mustot rozsdamentes acéltartályokban erjesztették. Az erjedés után a bor körülbelül 65%-át 10 hónapig francia tölgyfahordóban érlelték, 35%-át pedig új tölgyfahordóban.
Származás: Késői szüretelésű Sauvignon Blanc szőlőtőkéket 1992-ben telepítették a La Escultura szőlőültetvényen. A talaj homokos-agyagos szerkezetű nagy arányú köves-sziklás tartalommal, ami alacsony életerő-potenciált eredményez a szőlőültetvényben. A birtok Casablanca-völgyben található, közel a Csendes-óceánhoz. A tengerparti hatás mérsékli a hőmérsékletet az érési időszakban. A hűvös óceáni szellők befújnak a völgybe, lehetővé téve a szőlő egyenletes és fokozatos érését. Ezek a körülmények segítenek megőrizni az aromákat és ízeket, és biztosítják a jó savtartalmat. Az éghajlati ingadozások, a szárazság és a magas hőmérséklet miatt ismét bebizonyosodott szőlőültetvényeink minősége, amelyek kiváló egészségügyi feltételeket és nagy koncentrációjú szőlőt hoztak.
Fogyasztás: Ez a bor remekül illik egy gyümölcstortához, egy citromos sajttortához, vagy egy tál válogatott sajthoz friss gyümölcsökkel, mivel zamatos édessége és élénk savassága kiegészíti a desszert ízeit, miközben frissítő kontrasztot biztosít.