Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt reggel szedték kézzel, majd egy dupla válogatással átvizsgálták, összetörték és rozsdamentes acéltartályokba töltötték erjesztésre. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bort ezután 12 hónapig 25%-ban új francia tölgyfahordókban érlelték.
Származás: A MAX Cabernet Sauvignon szőlő elsősorban az Aconcagua-völgyben található MAX szőlőültetvényekről származik. A völgy belsejében található szőlőültetvény elsősorban kolluviális eredetű, túlnyomórészt vályogos-agyagos szerkezetű talajokkal rendelkezik. A különböző talajok közötti speciális talajtáplálási és vízelvezetési viszonyok segítik a szőlő erélyének szabályozását, kiegyensúlyozott gyümölcsterhelést eredményezve, kis fürtökkel és bogyókkal.
Fogyasztás: Remekül passzol egy lédús grillezett steakhez, kiadós marhapörkölthöz vagy gyógynövényes kéregű bárányhúshoz, mivel illatos fűszerei és kemény tanninjai kiegészítik a gazdag, zamatos és húsos ételek elemeit.
Vinous | 92 pont |
Fajta összetétel | 100% Cabernet Sauvignon |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 13.5% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 3.9 pont |
James Suckling | 91 pont |
Tim Atkin | 93 pont |