Errazuriz Max Shiraz 2021 (0,75L)

7.190 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Vina Errazuriz
Egységár: 9.586,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 27.
A 2021-es Errazuriz Max Shiraz chilei bor élénk cseresznyepiros színű és gyönyörű rubin árnyalatokkal rendelkezik. Az illatban érett piros és fekete gyümölcsök illatai és enyhe levendulaillat bontakozik ki, amelyet a szerecsendió, a szegfűszeg és az enyhe gyógynövényes jegyek vonzó tónusai kereteznek. Az ízvilág igazodik az orrban érzékeltekhez, plusz néhány édes érintés, amely szegfűszeget, szerecsendiót és pörkölt kávébabot idéz. A bor kiváló térfogattal és struktúrával rendelkezik, szilárd és kellemes érzetet keltő, a szájat körülölelő tanninokkal.
Termék címkék:
Aconcagua Shiraz

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A 2021-es szezon átlagosan csapadékos téllel és meleg tavasszal kezdődött. Ez azonban a nyár folyamán drasztikusan megváltozott, a hőmérséklet jóval a történelmi átlag alatt maradt, és számos felhős napot hozott.Januárban az Aconcagua belsejében mindössze 21 mm csapadék hullott, ami hosszú és enyhe érési időszakot, ezáltal friss, elegáns és aromás bort eredményezett. A szőlőt kézzel szüretelték, majd kétszeres szűréssel ellenőrizték a válogatóasztalnál, végül préselték és rozsdamentes acéltartályokba helyezték erjeszteni. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bor érlelése 12-14 hónapig francia tölgyfahordókban, 25%-ban új tölgyfahordókban ment végbe.

Származás: A Shiraz szőlő elsősorban a Max szőlőültetvényekről származik az Aconcagua-völgyből. A völgy belsejében fekvő szőlőültetvények talajai főként kolluviális eredetűek, és túlnyomórészt agyagos vályogtalajjal rendelkeznek. A különböző talajok eltérő talajtípusai hozzájárulnak a szőlő erősségének szabályozásához, ami kiegyensúlyozott gyümölcsterhelést eredményez, kis fürtökkel és bogyókkal.

Fogyasztás: Remekül passzol egy borsos héjú steakhez, egy fűszeres bárány curryhez vagy egy barbecue pulled-pork szendvicsekhez, mivel a fekete bors árnyalata és a bársonyos tanninok kiegészítik ezeket a zamatos és fűszeres ételeket.

Fajta összetétel 100% Shiraz
Típus Vörösbor
Évjárat 2021
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Chile
Régió Aconcagua
Vivino pontszám 3.8 pont