Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2021-es szezon átlagosan csapadékos téllel és meleg tavasszal kezdődött. Ez azonban a nyár folyamán drasztikusan megváltozott, a hőmérséklet jóval a történelmi átlag alatt maradt, és számos felhős napot hozott.Januárban az Aconcagua belsejében mindössze 21 mm csapadék hullott, ami hosszú és enyhe érési időszakot, ezáltal friss, elegáns és aromás bort eredményezett. A szőlőt kézzel szüretelték, majd kétszeres szűréssel ellenőrizték a válogatóasztalnál, végül préselték és rozsdamentes acéltartályokba helyezték erjeszteni. A maceráció összesen 15-25 napig tartott. A bor érlelése 12-14 hónapig francia tölgyfahordókban, 25%-ban új tölgyfahordókban ment végbe.
Származás: A Shiraz szőlő elsősorban a Max szőlőültetvényekről származik az Aconcagua-völgyből. A völgy belsejében fekvő szőlőültetvények talajai főként kolluviális eredetűek, és túlnyomórészt agyagos vályogtalajjal rendelkeznek. A különböző talajok eltérő talajtípusai hozzájárulnak a szőlő erősségének szabályozásához, ami kiegyensúlyozott gyümölcsterhelést eredményez, kis fürtökkel és bogyókkal.
Fogyasztás: Remekül passzol egy borsos héjú steakhez, egy fűszeres bárány curryhez vagy egy barbecue pulled-pork szendvicsekhez, mivel a fekete bors árnyalata és a bársonyos tanninok kiegészítik ezeket a zamatos és fűszeres ételeket.
Fajta összetétel | 100% Shiraz |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 3.8 pont |