Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékajánló - Errazuriz pincészet

Termékajánló - Errazuriz pincészet 

El kell menni Chilébe. Valamikor, egyszer biztosan. Végigjárni az országot hosszában, egészen a Tűzföldig. Sokunk számára bakancslistás az elképzelés, de amíg a kedves olvasó az utazást tervezgeti, érdemes megismerkedni Chile boraival. Ehhez tökéletes beugró az Errazuriz pincészet, akiknek világbajnok termékkínálatából 3 alapművet, az Estate széria tagjait hoztunk el Nektek.

Fogadjátok sok szeretettel termékajánló rovatunkat! 

Errazuriz Estate Sauvignon Blanc 2021

A friss ropogós savak megtartása miatt kora hajnali órákban kézzel szüretelt fürtök az Aconcagua Costa régióból származnak. A Csendes óceán alig 12 km-re található a dűlőktől, így segít enyhíteni a nappali forróságot ezzel is hozzájárulva a napi hőingadozáshoz. Ez a nagy hőingadozás teszi az Aconcagua völgyet a lehető legjobb helynek a chile sauvignon blanc borok számára.

A szüret után a fermentáció acéltartályokban történt 15-20 napig válogatott élesztőkkel, amik segítik megőrizni a gyümölcsös, friss karaktert. A fermentáció után 3 hónapig finom seprőn pihent a bor, hogy még komplexebb illat és íz aromák tudjanak kialakulni. Halvány szalmasárga szín, zöldes reflexekkel. Illatában citrusfélék aromái dominálnak, lime és klementin, visszafogott zöldfűszerekkel. Ízében leheletnyi trópusi gyümölcsösség jelenik meg a citrusosság mellett, lecsengésben pici sósság, élénk savak jellemzik. Tengeri ételek és saláták mellé ideális választás.

Kipróbálod? 


Errazuriz Estate Cabernet Sauvignon 2020

Aconcagua és Maipo völgy legjobb dűlőiről származnak a szőlők. A Mediterrán klímájú ültetvényeket az Andokból érkező hűs levegő, hűti így nyújtva el az érési időt. A gyümölcsnek van ideje beérni és polifenol és tannin tartalmú bogyókat teremni.

A kézi szüretet követően a pincében acéltartályokban történt a fermentáció és a macerálás 10-25 napig. A bor 70%-a hat hónapig pihent francia tölgyfahordóban palackozás előtt. Mély rubin vörös színű, lila árnyalatokkal szegélyezve. Illatában a meggy és a szeder dominál, enyhe édes fűszerességgel a vanília is megjelenik. Kóstolva a szilva és meggy hangsúlyos, a szegfűszeg és a vanília a komplex korty közepén kezd beköszönni. Friss, könnyed, gyümölcsös bor. Jó savakkal és kellemes tanninokkal. Grill és sült vörös húsokkal érdemes fogyasztani.


Amennyiben tervezel steaket enni mostanság >>

 

Errazuriz Estate Carmenere 2019

Az Aconcagua völgy melegebb területeinek válogatott ültetvényeinek a gyümölcse. A nagy napi hőingás miatt nagyon magas polifenol tartalom alakul ki a bogyókban, ami a bor színén is visszaköszön. A kora reggeli kézi szüretet követően a pincében acéltartályokban történt a fermentáció és a macerálás 15-25 napig.

A bor hét hónapig pihent francia tölgyfahordóban palackozás előtt, a kerek tanninok érdekében. Gyönyörű mély rubinvörös színű, élénk, komplex illattal párosul. Intenzív pirospaprika illat, mellett a füge és az áfonya dominál, a szegfűszeg és a pirított mandula jegyek teszik felejthetetlenné. Fűszeres ízvilágában a füge és a fekete gyümölcsök vannak az előtérben. A paprikás grafitos jegyek szépen mutatják a carmenere fajta jellegét. Közepesen hosszú, kellemes lecsengés. Vörös húsok ideális kísérője.

Ismerkedőknek >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Chilei borok Errazuriz