Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A részletekre való aprólékos odafigyeléssel készült, kezdve a chilei Aconcagua-völgy kiválasztott szőlőültetvényeiről származó, kézzel szüretelt szőlővel. A szőlő bogyózása és kíméletes zúzása után szabályozott hőmérsékletű rozsdamentes acéltartályokban erjedt, majd francia tölgyfahordókban érlelődött 18-20 hónapig. Végül a bort kikeverték, palackozták és tovább érlelték a kiadás előtt, így olyan bort kaptunk, amely kiváló eleganciával, összetettséggel és szerkezettel mutatja be a régió terroirját.
Származás: A MAX szőlőültetvények az Aconcagua-völgy belsejében találhatók, a tengerparti vonulat és az Andok-hegység között. A régióban elhúzódó száraz évszak van, mérsékelten meleg nyári napokkal, amelyeket esténként a Csendes-óceán felől fújó enyhe szellő hűt. A legrégebbi blokkok a MAX I, MAX II és MAX V szőlőültetvényekben találhatók.
Fogyasztás: Jól passzol egy grillezett ribeye steakhez chimichurri szósszal, lassan sült bárányhúshoz rozmaringgal és fokhagymával, vagy egy kiadós marhahúsos bourguignonhoz.
Fajta összetétel | 69% Cabernet Sauvignon, 12% Malbec, 8% Petit Verdot, 8% Carmenere, 3% Cabernet Franc |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 4.5 pont |
James Suckling | 96 pont |
Robert Parker | 94 pont |