Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Santiago konyhája az otthonodban
2022. 04. 12. 13:51:53
Santiago konyhája az otthonodban

 

 

Egyetlen utazás sem lehet teljes anélkül, hogy legalább egy kicsit belemerülünk a helyi konyha rejtelmeibe. Utazásokra bőröndöt konzervvel megtömők, gyorskaján túl nem látók, nektek nem feltétlenül lesz hasznos a következő cikk. Azok viszont, akik a cikk szerzőjéhez hasonlóan élnek-halnak  a “fura” helyi ételekért, görgessenek lefelé, hoztunk pár ötletet mivel lehet feldobni egy chilei nyaralást.

Utazzunk együtt Chilébe!
2022. 04. 12. 13:39:18
Utazzunk együtt Chilébe!


A világ leghosszabb szigete……melyik is az?

Keletkezéséről lakosai máig elbűvölő történeteket terjesztenek, melyek arról szólnak, hogy Istennek, miután megteremtette a Földet, maradt egy halom felesleges hegysége, folyója, sivatagja és gleccsere, amiket már nem tudott hova tenni. Berakta hát mindet egy zsákba és felvitte az égbe, Földünk fölé, hogy helyet találjon, ahova mindezt elhelyezheti. Ámde nehézségei adódtak, a mű, amit alkotott remekmű volt, így nagyon nehéz volt még érintetlen területre lelni. Végül talált egy szimpatikusnak vélt helyet Dél-Amerika szélén, kinyitotta a zsákot ott, ahol a mai Chile területe található. A hegységek, folyók, sivatagok, gleccserek kiömlöttek dél felé és megszületett ez a csodálatos dél-amerikai ország, a világ legkeskenyebb állama, Chile.

Termékajánló - Errazuriz pincészet
2022. 04. 03. 00:00:00 Wineage
Termékajánló - Errazuriz pincészet 

El kell menni Chilébe. Valamikor, egyszer biztosan. Végigjárni az országot hosszában, egészen a Tűzföldig. Sokunk számára bakancslistás az elképzelés, de amíg a kedves olvasó az utazást tervezgeti, érdemes megismerkedni Chile boraival. Ehhez tökéletes beugró az Errazuriz pincészet, akiknek világbajnok termékkínálatából 3 alapművet, az Estate széria tagjait hoztunk el Nektek.

Fogadjátok sok szeretettel termékajánló rovatunkat! 

Ismerd meg Chile világbajnok pincészetét, az Errazurizt
2022. 04. 01. 12:10:00 Wineage
Ismerd meg Chile világbajnok pincészetét, az Errazurizt

Az Errazuriz pincészetet 1870-ben alapította Don Maximiano Errazuriz. Ő ismerte fel először, hogy az esős hideg tél és a száraz meleg nyár, valamint a csendes óceán közelsége ideális hellyé teszik Aconcagua és a Cassablanca völgyeit a szőlőtermesztésre. A sivár földet állhatatos munkával, a legnemesebb francia fajták ültetésével világszínvonalú szőlőtermelő vidékké változtatta. A többi már történelem, hiszen az Errazuriz pincészet folyamatosan a világ legelismertebb pincészetei között tartják számon és évről évre rangos díjakat szerez.

Összes termék megnyitása

Mendoza, Argentín
2022. 01. 23. 07:51:09
Mendoza, Argentín
Aconcagua völgy, Chile
2022. 01. 18. 10:01:13
Aconcagua völgy, Chile
Bemutatkozik a "borok koronázatlan királya" Petit Verdot
2021. 03. 30. 15:03:51
Bemutatkozik a "borok koronázatlan királya" Petit Verdot
A „borok királya” címet érdemelné (Cabernet Sauvignon helyett), de kényes, későn érő és nehéz vele dolgozni. Ezért nagyon kevés borász vállalja, hogy bort készít belőle. Fajtaborként pedig igazi különlegesség.
A chilei borvilág
2021. 03. 25. 12:17:20
A chilei borvilág
Ismerje meg Chile borászatának, valamint a csodálatos Carmenere rövid történetét!