Imperial Reserva 2017 (0,75L)

14.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: CVNE Winery
Egységár: 19.186,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Az Imperial Reserva Tempranillo 2017 riojai spanyol bor tiszta, intenzív cseresznyés vörös színű bor komplex és elegáns illattal, benne szilvás, áfonyás és datolyás jegyek mellett némi szegfűszeg érezhető a jól integrált hordó jeleként. Szájban struktúrált és egyensúlyos,a gyümölcskenyér ízeivel, dohánnyal és érezhető ásványossággal, bársonyos tanninokkal és hosszú lecsengéssel.
Termék címkék:
Rioja Tempranillo

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: Kézi szüretelés 20 kg-os ládákba történik, a fürtök 24 órát pihennek, a feldolgozás előtt, így stabilizálódnak a színanyagok és az aromák. A fermentáció tölgyfa tartályokban történik, a ház saját élesztőivel. Amerikai és francia tölgyfahordóban legalább 24 hónapig. Majd a végső blend már a palackba töltéskor készül és így további egy évig pihen még a palackban.

Származás: Az Imperialhoz használt szőlő a saját szőlőültetvényeikről származik Villalba, Briones és Torremontalvo településekről. Villalbában a kis Remedio és Encinas birtokok 550 és 650 m közötti magasságban, a Sierra de Toloño hegység közelében, az Atlanti-óceán és a kontinentális hatások által befolyásolt éghajlaton helyezkednek el. Ezek a birtokok a CVNE által a faluban birtokolt 42 hektárból 12 hektárt tesznek ki. Torrentalvo ad otthont a San Quilez és a Pico de Aguila szőlőültetvényeinknek, amelyek 450 m magasságban fekszenek, és valamivel mérsékeltebb éghajlatúak, mint a villalbai parcellák. Ez a CVNE által a faluban birtokolt 70 hektárból 30 hektárt tesz ki. A szomszédos Brionesben az Imperial 10 hektárt foglal el (házi szőlőültetvény).

Fogyasztás: Tökéletes párosítás mindenféle hússal és pácolt sajttal, valamint önmagában is élvezhető.

Fajta összetétel 85% Tempranillo, 15% Graciano, Mazuelo, Garnacha
Típus Vörösbor
Évjárat 2017
Alkoholfoktartalom 14%
Ország Spanyolország
Régió Rioja
Vivino pontszám 4.2 pont
James Suckling 93 pont
Tim Atkin 95 pont
Wine Spectator 90 pont