Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Kézi szüretelés 20 kg-os ládákba történik, a fürtök 24 órát pihennek, a feldolgozás előtt, így stabilizálódnak a színanyagok és az aromák. A fermentáció tölgyfa tartályokban történik, a ház saját élesztőivel. Amerikai és francia tölgyfahordóban legalább 24 hónapig. Majd a végső blend már a palackba töltéskor készül és így további egy évig pihen még a palackban.
Származás: Az Imperialhoz használt szőlő a saját szőlőültetvényeikről származik Villalba, Briones és Torremontalvo településekről. Villalbában a kis Remedio és Encinas birtokok 550 és 650 m közötti magasságban, a Sierra de Toloño hegység közelében, az Atlanti-óceán és a kontinentális hatások által befolyásolt éghajlaton helyezkednek el. Ezek a birtokok a CVNE által a faluban birtokolt 42 hektárból 12 hektárt tesznek ki. Torrentalvo ad otthont a San Quilez és a Pico de Aguila szőlőültetvényeinknek, amelyek 450 m magasságban fekszenek, és valamivel mérsékeltebb éghajlatúak, mint a villalbai parcellák. Ez a CVNE által a faluban birtokolt 70 hektárból 30 hektárt tesz ki. A szomszédos Brionesben az Imperial 10 hektárt foglal el (házi szőlőültetvény).
Fogyasztás: Tökéletes párosítás mindenféle hússal és pácolt sajttal, valamint önmagában is élvezhető.
Fajta összetétel | 85% Tempranillo, 15% Graciano, Mazuelo, Garnacha |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
James Suckling | 93 pont |
Tim Atkin | 95 pont |
Wine Spectator | 90 pont |