Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Szeptember végén, a kora reggeli órákban kézzel szüretelték. A reggel hűvöse biztosítja a gyümölcsös aromák megőrzését, lágy savait almasavbontással érték el, a bort pedig 10 hónapig új franciahordóban érlelték. Leheletnyi maradék cukor teszi még kerekebbé.
Származás: A szőlő Jerry Lohr első ültetvényéről származik Arrayo Vista AVA-ból, melyet aztán újratelepítettek. Jellemzően, Monterey egyik hűvősebb, szeles vidékén található az ültetvény. Agyagos homoktalaj jellemzi, ezt pedig burgonya nagyságú kövek fedik, ezeket annak idején az Arroyo Seco folyó hordott ide évszázadokon keresztül. Ezek a kövek nappal magukba szívják a nap melegét, a hűvös éjszakákon pedig melegen tartják a szőlőt. Másrészt a szőlő gyökerére is hatással vannak ezek a burgonya nagyságú kövek, mivel azokat arra késztetik,hogy minnél mélyebbre hatoljanak,ennek hatására pedig a szőlő több tápanyagot képes felvenni, a hajtásnövekedés és a fürtök száma egyensúlyba kerül, így pedig koncentráltabb fürtök keletkeznek.
Fogyasztás: Krémes, érettebb brie sajt, tejszínes-gombás polenta mellé, dijoni mustáros csirkesült mellé, vagy akár citromvajas homár, rák mellett is szépen érvényesül. Enyhén hűtve, 12-14 fokon fogyasszuk.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Típus | Fehérbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 3.9 pont |
Wine Enthusiast | 91 pont |