Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

J. Lohr Estates Riverstone Chardonnay 2021 (0,75L)

9.290 Ft
Gyártó: J. Lohr Vineyards
Egységár: 12.386,67 Ft/liter

A 2021-es J. Lohr Estates Riverstone Chardonnay kaliforniai bor 10 különböző Chardonnay klón ötvözete. Ezek közül kiemelendő a Mt. Eden klón, mely a többi szőlő közül intenzív gyümölcsöségével tűnik ki. Egy gazdagon texturált Chardonnay fehérbor, illatában és ízében fehér húsú körte, virágok illata és édes fűszerek, méz keveredik, ezt egyensúlyozzák szép savai. Szánkban a korty sokáig kísér minket, gazdagságát egy leheletnyi maradék cukor kerekíti.

A szőlő Arroyo Seco AVA-ból származik, ez a hűvösebb Monterey megye déli részéről. Az öböl felől érkező hűsítő légáramlatok erősen formálják a táj klímáját.1960-as években még egyetlen szőlőültetvény sem volt a régióban, de aztán tudományos tanulmányok jelentek be, hogy igenis beérne itt is pár jól megválasztott szőlőfajta. Az ezerarcú Chardonnay pedig kedveli a hűvösebb klímát. A terület talaját az Arroyo Seco (spanyolul száraz patak) folyó által évszázadokon keresztül idehordott agyagos, köves üledék alkotja, innen ered a "Riverstone" elnevezés. A terület különlegességét két faktor adja: ebben a köves, agyagos talajban a szőlő gyökere mélyre hatol, így közvetíti a terület mineralítását, a másik faktor pedig a Monterey öböl felől érkező reggeli köd és  hűsítő  szelek egy elnyújtott érési periódust eredményeznek. tökéletes, éles ízek és szépen megőrzött savszerkezettel rendelkezik az innen származó szőlő.

Pár szó a bor születéséről: lágysága 50%-os malolaktikus erjedésnek köszönhető sur lie eljárás során a héjat többször kézzel felkavarták, így gazdagabb ízvilág, krémes textúra születik. 7 hónapig francia, magyar és amerikai tölgyfahordóban érlelték. Fogyasszuk lágy sajtok mellé, vagy akár egy zöldséges rizottó mellett is tökéletes, de fehér húsok mellett is szépen teljesít

Termék címkék:
California Chardonnay Monterey