Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

J. Lohr Estates Seven Oaks Cabernet Sauvignon 2020 (0,75L)

11.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: J. Lohr Vineyards
Egységár: 15.986,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 14.

Nagy test, lédús fekete húsú gyümölcsök, elegáns hordóhasználat, így született meg Amerika egyik kedvenc Paso Robles Cabernet Sauvignon-ja a J.Lohr pincészettől. A bor nevét az ültetvénnyel szemben  elhelyezkedő 7 óriási tölgyfa után kapta. Paso Robles dűlőin Jerry Lohr 1980-as évek óta foglalkoznak Cabernet Sauvignon-al. A terület sajátságos, magas pH-val rendelkező nagy mésztartalmú talaja és egyedi mikroklímája keltette fel annak idején Jerry Lohr figyelmét  A bor titka a termőhely és a fajta tökéletes összehangolása, hála Jerry Lohr tudásának. Mély, intenzív szín egy kis rubin tükröződéssel bír, a korty telt, egész szánkat betölti. Vibráló gyümölcsösség, érett lédús fekete szeder, fekete ribizli dominál illat és ízjegyeiben, ezt pörkölt mogyorós, vaníliás jegyek árnyalják. Bársonyos, határozott tanninok, hosszú lecsengés.

Extrém napi átlaghőmérséklet ingadozás, az alkonyat és a délután akár 50 fok eltérést is mutat, ez pedig szép differenciált ízek kialakulásához vezet. A talajszerkezet itt kavicsos, agyag illetve mészkő jellemzi. Ennek eredményeként született meg ez a koncentrált, intenzív gyümölcsös Cabernet. Három különböző ültetvényről szüretelték, különböző klónok és eltérő művelési módok eredményeképpen közvetíti Paso Robles egyediségét. Október utolsó hetében kézzel szüretelték, tökéletes érettségben. Acéltartályban erjedt a gyümölcsös jegyek megőrzése végett.12 hónapig amerikai tölgyfahordóban érlelték. Jellemző a visszafogott új hordó használat.

A bor nyitott acéltartályban erjedt, egy kicsit hosszabb ideig hagyták héjon ázni a koncentrált szín és ízhatás végett, majd 18 hónapig francia nagyon tömör pólusú hordóban érlelték. Szellőztessük mindenképpen, a dekantálás hatására  szépen kinyílik és a tanninjai is simulékonyabbak lesznek. Fogyasszuk 18 fok körül, szobahőmérsékleten rozmaringos ribeye steak mellé, tanninjai jól társulnak nehezebb, sötét húsok esetén.

Főbb jellemzők

Fajta összetétel 89% Cabernet Sauvignon, 9% Petite Sirah, 1% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot
Típus Vörösbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 13.9%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 3.9 pont
Wine Enthusiast 91 pont

Youtube videó