A J. Lohr Tower Road Petite Sirah 2019 az egyik legmélyebb színű borunk, antioxidánsban ezért kiemelkedően gazdag. Feketecsokoládé, szilva, áfonya és feketebors jellemzi tanninban igen gazdag, nagytestű borát. A bor egészen egyedi, lédús feketeszeder, vörösáfonya és kókusz illata jellemzi, ízben fekete gyümölcsös jegyek egészülnek ki virágos karakterrel. Koncentrált, hosszú lecsengés, határozott tanninszerkezet, emiatt dekantálni javasoljuk. A Petite Sirah annak ellenére, hogy kedvelt fajta, a világon nagyon kevés helyen termesztik. Imádja a meleg klímát, ezért elsősorban Kaliforniát tekinthetjük otthonának, bár ha eredetét nézzük, francia földön fedezte fel Francois Durif, az 1880-as években, innen ered a fajta francia elnevezése: Durif. Syrah és egy szinte ismeretlen fajta, a Peloursin kereszteződéseként jött létre.
A kalifornaiai Paso Robles AVA-ban, Estrella régióban található az ültetvény, ami Paso Robles egyik legnagyobb kiterjedésű régiója. A talaj folyami üledékben gazdag, jó vízmegtartó képességgel rendelkező agyagtalaj. A környező hegyek hatása miatt kevés eső jellemzi,meleg nappalok, melyet a Monterrey öböl felől érkező hűvös légáramlatok és köd enyhít. A hűsítő szelek hatására a szőlőben élénk savak és gyümölcsös aromák kifejezőbben vannak jelen, nem "égnek el" a forróságban.
A szüret szeptember 24. és november 2. között történt, kézzel szüretelve. Akárcsak jégbor esetében itt is hálóval kell védeni a szőlőt, mivel a madarak nagyon szeretik, ízletes bogyóit már augusztusban elkezdik dézsmálni. A cél a gyümölcsösség megőrzése, ezért egész bogyós hütőtt erjesztés után 16 hónapot töltött 225 literes burgundi Vallaurine tölgyfahordókban, melyeknek a fele új volt. A Vallaurine hordók apáról-fiúra szálló hagyományok alapján a Rive Droite, azaz a Szajna jobb partján lévő erdők alkotta fából készülnek, melyeket magyar tölggyel egészítenek ki, annak finom textúrája miatt. Erősségük, hogy a bor természetes ízeit megőrzik az érés során és nem uralkodnak el a boron hordós, fás jegyek, kifejezetten a "Rhone-stílus" hordója.
Rozmaringos báránysült, kacsasült erdei gyümölcsökkel, rozmaringos burgonyával, közepesen lágy sajtok mellett is nagyon jó öszhangot hoz létre. Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16 fokon, egy leheletnyit hűvösebben, mint vörösborokat szokás.
|