Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc 2022 (0,75L)

12.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Kleine Zalze Wine Estate
Egységár: 17.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
Ehhez a dél-afrikai borhoz csak a legjobb Chenin Blanc-t választják ki. A hangsúlyt olyan összetevők házasítására helyezik, amelyek nem feltétlenül nyilvánvalóan csípősek és gyümölcsösek, hanem inkább olyanok, amelyek intenzív és elegáns szerkezetűek, és fantasztikus érlelhetőséget ígérnek. Fehér őszibarack, kitörő citrusfélékkel. Visszafogott erő, ásványos lecsengéssel a szájban és finom virágos illattal.
Termék címkék:
Cape Winelands Chenin Blanc

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt külön-külön 21-23 °C között szüretelték, reduktív módon zúzták, és az így nyert lé 12-18 órán át érintkezett a héjjal az ülepítés előtt. Mindössze 1 napos ülepítés után a kissé zavaros levet a seprőről egy rozsdamentes acéltartályba töltötték, ahol beoltották a kiválasztott lassú erjedésű élesztő-törzsekkel. A levet ezután 400 literes francia tölgyfahordókba és 2 x 500 literes olasz terrakotta amforába, valamint - a Kleine Zalze-nál először - betontojásokba töltötték erjesztés céljából. A Chenin Blanc finom ízvilágának megőrzése érdekében nem használtak új tölgyfát. A bor további 8 hónapot töltött a borseprőn a megfelelő erjesztőedényekben, a palackozás előtt nem történt finomítás vagy szűrés.

Származás: A 2022-es Family Reserve Chenin Blanc-t három különböző Stellenbosch-i területről és talajról (Decomposed Granite, Oakleaf és Duplex) készítették, amelyek mindegyike hozzájárul a bor komplexitásához. A 2022-es évjárat egyben az első olyan Family Reserve évjárat, amely Heritage szőlőültetvényekről készült. A bokros szőlőtőkék lombkoronáját leszívták és megdöntötték, hogy a fürtök körül hűvös mikroklímát biztosítsanak, közvetlen napsütés és botritisz nélkül. A hűvös, csapadékos tavasz miatt a rügyfakadás 7-14 nappal később történt a szokásosnál, de egyenletesen jó termést eredményezett, ami nagyszerű évjáratot ígér.

Fogyasztás: Az élmény fokozásához kóstolja meg egy krémes csirke Alfredo tésztával vagy egy fanyar kecskesajtos salátával, így a bor élénk savai és trópusi gyümölcsös ízei kiegészítik az étel gazdagságát, harmonikus egyensúlyt teremtve a szájban.

Fajta összetétel 100% Chenin Blanc
Típus Fehérbor
Évjárat 2022
Alkoholfoktartalom 13,5%
Ország Dél-Afrika
Régió Stellenbosch
Vivino pontszám 4,2 pont