Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kora reggel kézzel szüretelták, fejtették és válogatták, majd rozsdamentes acéltartályba töltötték az erjesztéshez. Néhány tételben akár 15% érett szárat is visszatöltöttek az erjesztőedénybe, hogy fokozzák a Shiraz jól ismert borsos aromáit. A bor kiváló szerkezetét a nyitott és zárt átpumpálások kombinációjával és a lehető legjobb egyensúly biztosítása érdekében végzett gondos ellenőrzéssel érték el. Az érlelés 22 hónapig 65%-ban új francia tölgyfahordókban történt.
Származás: A borhoz a szőlő nagy része a Kleine Zalze-i birtokon termett, valamint egy kis mennyiséget a Faure gazdaságból származó gyümölcsökből. A 2018-as termesztési szezon kihívást jelentett a hosszan tartó aszály miatt, amely egyesek szerint az elmúlt 100 év legsúlyosabb aszálya volt. A szokásosnál szárazabb körülményeknek megvoltak az előnyei, mivel egészséges, a szokásosnál kisebb, intenzív ízű és színű bogyókat eredményeztek. Az érés későbbi szakaszában a hűvösebb időjárás a savkoncentráció és az elegancia jó egyensúlyát eredményezte, és a borászatban csak nagyon kevés beavatkozásra volt szükség.
Fogyasztás: Érdemes lehűtve fogyasztani, hogy gazdag bogyós aromái kibontakozhassanak, és egy kiadós étellel, például grillezett báránybordával vagy borsos steakkel párosítani, hogy kiegészítse erőteljes testét és fűszeres jegyeit.
Fajta összetétel | 100% Syrah |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | Dél-Afrika |
Régió | Stellenbosch |
Vivino pontszám | 4,3 pont |