Kleine Zalze Family Reserve Shiraz 2018 (0,75L)

17.390 Ft
Menny.:palack
Gyártó: Kleine Zalze Wine Estate
Egységár: 23.186,67 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A 2018-as Kleine Zalze Family Reserve Shiraz dél-afrikai bor nagyszerű példa arra, hogy ez a fajta mire képes Stellenboschban. Az érett piros gyümölcsök illatát pikáns jegyek és fekete borsos jegyek támasztják alá. Ezek az ízek követik egymást az ízben, amely intenzív és erőteljes, jól lekerekített szájízzel. A finom szemcsés tanninok és a frissesség hosszú utóízt biztosítanak, amelyet a francia tölgyfa aromái támasztanak alá. A sós és gyümölcsös jegyeket egyaránt tartalmazó bor nagyon sokoldalúan élvezhető ételekhez, de biztosak lehetünk benne, hogy az intenzív ízek és az elegáns tanninszerkezet biztosítják, hogy a bor gondos, akár 10 évig tartó pincézése csak tovább nemesíti.
Termék címkék:
Cape Winelands Shiraz

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: A szőlőt kora reggel kézzel szüretelták, fejtették és válogatták, majd rozsdamentes acéltartályba töltötték az erjesztéshez. Néhány tételben akár 15% érett szárat is visszatöltöttek az erjesztőedénybe, hogy fokozzák a Shiraz jól ismert borsos aromáit. A bor kiváló szerkezetét a nyitott és zárt átpumpálások kombinációjával és a lehető legjobb egyensúly biztosítása érdekében végzett gondos ellenőrzéssel érték el. Az érlelés 22 hónapig 65%-ban új francia tölgyfahordókban történt.

Származás: A borhoz a szőlő nagy része a Kleine Zalze-i birtokon termett, valamint egy kis mennyiséget a Faure gazdaságból származó gyümölcsökből. A 2018-as termesztési szezon kihívást jelentett a hosszan tartó aszály miatt, amely egyesek szerint az elmúlt 100 év legsúlyosabb aszálya volt. A szokásosnál szárazabb körülményeknek megvoltak az előnyei, mivel egészséges, a szokásosnál kisebb, intenzív ízű és színű bogyókat eredményeztek. Az érés későbbi szakaszában a hűvösebb időjárás a savkoncentráció és az elegancia jó egyensúlyát eredményezte, és a borászatban csak nagyon kevés beavatkozásra volt szükség.

Fogyasztás: Érdemes lehűtve fogyasztani, hogy gazdag bogyós aromái kibontakozhassanak, és egy kiadós étellel, például grillezett báránybordával vagy borsos steakkel párosítani, hogy kiegészítse erőteljes testét és fűszeres jegyeit.

Fajta összetétel 100% Syrah
Típus Vörösbor
Évjárat 2018
Alkoholfoktartalom 15%
Ország Dél-Afrika
Régió Stellenbosch
Vivino pontszám 4,3 pont