Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

La Créma Monterey Chardonnay 2020 (0,75L)

11.890 Ft
Menny.:palack
Gyártó: La Créma Winery
Egységár: 15.853,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. február 29.

Monterey szőlőtermő vidéke az óceántól terjeszkedik a szárazföld belseje felé. Egyedi hűvösebb klíma jellemzi, az óceán felől érkező hűvös légáramlat egy elegáns stílusú bort eredményez a La Créma Monterey Chardonnay 2020 kaliforniai borban élénk savakkal, intenzív gyümölcsösséggel. A fehérbor illatában sült alma, keksz, citrom és ananász jelenik meg, ízében körte, citrusok mutatkoznak ásványos, sós jegyekkel kísérve. "Cool climate Chardonnay

Monterey AVA különböző ültetvényeiről származik a leszüretelt Chardonnay, az óceánhoz közelebb fekvő ültetvények gyümölcse frissességet, határozottabb savakat, az óceántól távolabb fekvő részekről származó szőlő pedig érett gyümölcsöket idéző jegyeket ad a borhoz.

A 2020-as évjárat Monterey Ava-ban hűvösebb volt, kitartó köd és felhős égbolt jellemezte. Mérsékelten meleg nyár, így a szőlő érése is szép lassan következett be, ez pedig szépen kiépülő gazdag aromatikához vezet. Mivel a nyár nem volt forró, így a savak is szépen megmaradtak. Október elsején szüretelték kézzel. Majd a kíméletes présselést egy 24 órán át tartó ülepítés követett. 

Ezután a bor egy részét francia és amerikai tölgyfa hordóba rakták erjeszteni, másik részét pedig a frissesség, gyümölcsösség kiemelése végett acéltartályban erjesztették. Az így kapott könnyedébb, gyümölcsös bort pedig 7 hónapig hordóban érlelték. A bor 15%-a almasavbontáson ment keresztül. Az üledéket hosszan rajtahagyták, havonta többször forgatták, így koncentráltabb ízhatást értek el.

Termék címkék:
California Chardonnay Monterey

Főbb jellemzők

Fajta összetétel 100% Chardonnay
Típus Fehérbor
Évjárat 2020
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4.1 pont