La Créma Saralee Chardonnay 2016 (0,75L)

18.490 Ft
Menny.:palack
Gyártó: La Créma Winery
Egységár: 24.653,33 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 25.
A La Créma Saralee Chardonnay 2016 kaliforniai bort az elegancia, a harmónia és a határozottság szavakkal lehetne jellemezni. A bor illatában fehér virágok illata, briós, mandula jelenik egy kis citrusossággal. Ízben frissen reszelt citrom,lédús sárgabarack könnyedségét egészítik ki fás aromák. Még mindig energikus savak jellemzik. Szánkban sokáig kísér az íze. Figyelemremáltó, hogy 8 év után is ennyi élet van benne, csak úgy vibrál.
Termék címkék:
California Chardonnay Saralee

Leírás és Paraméterek

Feldolgozás: 2016-ot négy év száraz időszak előzte meg, így a gazdag téli esőzés elegendő vízzel látta el a szőlőt a növekedési időszakra. A tavasz korábban érkezett így a szőlő már februárban, a megszokottnál korábban fakadásnak eredt. A forró nyár miatt kiépülő magas cukortartalmat szépen egyensúlyozza az óceán felől érkező ködök hűsítő hatása, amely megőrzi a savakat. Az érlelés 9 hónapig tartott 100% francia tölgyfahordóban (27%-ban új).

Származás: A Russian folyó völgyét a felszín gazdag tagoltsága jellemzi. Az itt elhelyezkedő ültetvényeket Sonoma hegység által határolt völgyekben találjuk. A talaj változatos az agyag mellett homokos és kavícsos talaj dominál. Az óceán mindössze 32 km távolságra van, hűvös vizének köde már délutánra ideér. Így a forró érlelő napsütés, majd az ezt követő hűsítő köd tökéletesen differenciált aromák kifejlődéséhez vezet. A La Crema itt elhelyezkedő Chardonnay ültetvényét nagy változatosság jellemzi: különböző Chardonnay klónok terülnek el különböző talajtípusokon (homok, agyag, kavics, vályog váltakozik az ültetvényen belül).

Fogyasztás: Ez a bor klasszikus választás a citrusos sült csirkéhez és a borjúpikacatához, és elég sokoldalú a laposhalhoz salsa verde-vel és a sertés saltimboccához.

Fajta összetétel 100% Chardonnay
Típus Fehérbor
Évjárat 2016
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország USA
Régió California
Vivino pontszám 4,0 pont