Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

La Créma Saralee Chardonnay 2016 (0,75L)

18.500 Ft
Menny.:palack
Gyártó: La Créma Winery
Egységár: 24.666,67 Ft/liter
Szállítási díj: 1.500 Ft
Várható szállítás: 2023. április 07.

A Russian folyó völgyét tágas,hatalmas erdők borítják be rusztikus, falusiasabb vidék ez. Jellemző a felszín gazdag tagoltsága. Az itt elhelyezkedő ültetvényeket Sonoma hegység által határolt völgyekben találjuk. A talaj változatos az agyag mellett homokos és kavícsos talaj dominál. Az óceán mindössze 32 km távolságra van, hűvös vizének köde már délutánra ideér (ugye a szárazföld belsejében a levegő a nap folyamán hamar felmelegszik, aztán a meleg levegő a magasba áramlik, amely magába szívja az alatta lévő hűvösebb légtömegek, itt a ködöt). Így a forró érlelő napsütés, majd az ezt követő hűsítő köd tökéletesen differenciált aromák kifejlődéséhez vezet. A La Crema itt elhelyezkedő Chardonnay ültetvényét nagy változatosság jellemzi: különböző Chardonnay klónok terülnek el különböző talajtípusokon (homok, agyag, kavics, vályog váltakozik az ültetvényen belül).

2016-ot négy év száraz időszak előzte meg, így a gazdag téli esőzés elegendő vízzel látta el a szőlőt a növekedési időszakra. A tavasz korábban érkezett így a szőlő már februárban, a megszokottnál korábban fakadásnak eredt. A forró nyár miatt kiépülő magas cukortartalmat szépen egyensúlyozza az óceán felől érkező ködök hűsítő hatása, amely megőrzi a savakat.

Elegancia, harmónia, határozottság. E három szóval lehetne jellemezni a bort. A bor illatában fehér virágok illata, briós, mandula jelenik egy kis citrusossággal. Ízben frissen reszelt citrom,lédús sárgabarack könnyedségét egészítik ki fás aromák. Még mindig energikus savak jellemzik. Szánkban sokáig kísér az íze. Figyelemremáltó, hogy 6 év után is ennyi élet van benne, csak úgy vibrál.

Termék címkék:
ChardonnayCalifornia

Főbb jellemzők

Ország USA
Típus fehér
Szőlőfajta Chardonnay
Évjárat 2016
Régió California

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!