Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

La Créma Willamette Pinot Noir 2019 (0,75L)

21.990 Ft
Menny.:palack
Gyártó: La Créma Winery
Egységár: 29.320,00 Ft/liter
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2023. december 14.

A 2019-es La Créma Willamette Pinot Noir amerikai bor illata bővelkedik édes fűszeres jegyekben, mellette piros bogyós gyümölcsök jelennek meg cseresznye, tőzegáfonya. Szájban a bor mély, sokrétű, de mégis energikus. Az induló gyümölcsösséget ásványosság követi, mindez finom tanninokkal kiegészítve. Szép bor, melynek finise kitaró.

Willamette AVA a legészakibb termőterületek közé tartozik, Portland és Eugene között húzódik Oregon államban. Az altalajt folyók által idehordott üledék képzi, rajta nagyon gazdag a feltalaj, vulkanikus kőzet váltakozik hordalékos, agyagos kőzettel. Willamette AVA a  Coast Range hegység és a Cascade hegység között helyezkedik el, ez a két hegység megvédi a szélsőséges időjárási körülményektől, egy szép hosszú napos, nem túl meleg vegetációs időszak jellemzi, hűvösebb éjszakákkal.

Tökéletes minden, változatos, gazdag termőtalaj, nem túl forró, kiegyenlített klíma, ehhez a tökéletességhez pedig az egyik legigényesebb szőlőfajta társul a Pinot noir. Willamette Valley és a Pinot noir pedig együtt nagyon szép kapcsolatot ápol, a borvidék neve összeforr az elegáns, sokrétű, nem túl hivalkodó, de mégis rendkívül kifejező Pinot noir boréval, a világ egyik legjobb Pinot noirjai innen származnak. Ez az Új Világ Óvilága.

Termék címkék:
Oregon Pinot Noir Willamette

Főbb jellemzők

Fajta összetétel 100% Pinot Noir
Típus Vörösbor
Évjárat 2019
Alkoholfoktartalom 13.5%
Ország USA
Régió Oregon
Vivino pontszám 4,0 pont

Youtube videó