Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

La Créma Willamette Pinot Noir 2018 (0,75L)

21.500 Ft
Menny.:palack
Gyártó: La Créma Winery
Egységár: 28.666,67 Ft/liter
Szállítási díj: 1.500 Ft
Várható szállítás: 2023. április 07.

Willamette AVA a legészakibb termőterületek közé tartozik, Portland és Eugene között húzódik Oregon államban. Az altalajt folyók által idehordott üledék képzi, rajta nagyon gazdag a feltalaj, vulkanikus kőzet váltakozik hordalékos, agyagos kőzettel. Willamette AVA a  Coast Range hegység és a Cascade hegység között helyezkedik el, ez a két hegység megvédi a szélsőséges időjárási körülményektől, egy szép hosszú napos, nem túl meleg vegetációs időszak jellemzi, hűvösebb éjszakákkal.

Tökéletes minden, változatos, gazdag termőtalaj, nem túl forró, kiegyenlített klíma, ehhez a tökéletességhez pedig az egyik legigényesebb szőlőfajta társul a Pinot noir. Willamette Valley és a Pinot noir pedig együtt nagyon szép kapcsolatot ápol, a borvidék neve összeforr az elegáns, sokrétű, nem túl hivalkodó, de mégis rendkívül kifejező Pinot noir boréval, a világ egyik legjobb Pinot noirjai innen származnak. Ez az Új Világ Óvilága.

A bor Willamette Valley-n belül nyolc különböző ültetvény terméséből született. 2018-as évjárat, egy kiegyensúlyozott szép év volt. A tavaszt enyhe esőzés követte, a nyáron a nappalok melege és az éjszaka hűvöse tökéletes érettséget eredményezett. A szőlőt a kora reggeli hűvösebb órákban kézzel szüretelték, amelyet kézi válogatás követett, hogy csak a tökéletesen érett, egészséges szemek legyenek felhasználva. Aztán a kíméletes préselést egy 5 napig tartó úgynevezett hideg áztatásos maceráció követte, így a szőlő héjából rengeteg íz és szín anyag került a borba. Az alacsony hőmérséklet miatt pedig az erjedés nem indul meg. Majd nyitott tartályos erjesztés következett, ahol a törkölyt érintkezésben tartották a musttal, sőt azt naponta kétszer felkeverték, hogy megkönnyítsék a szőlő héjában lévő anyagok kioldódását. Ülepítés után francia új (23%) és használt tölgyfahordóban érlelték 8 hónapig.

A bor illata bővelkedik édes fűszeres jegyekben, mellette piros bogyós gyümölcsök jelennek meg cseresznye, tőzegáfonya. Szájban a bor mély, sokrétű, de mégis energikus. Az induló gyümölcsösséget ásványosság követi, mindez finom tanninokkal kiegészítve. Szép bor, melynek finise kitaró.

Termék címkék:
Pinot NoirCalifornia

Főbb jellemzők

Ország USA
Típus vörös
Szőlőfajta Pinot Noir
Évjárat 2016
Régió California

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!